ruža zagrebačke županije 2023

Ruža Zagrebačke županije 2023 – dodijeljene godišnje nagrade zaslužnima u promociji turizma

Dodijeljena je nagrada “Ruža Zagrebačke županije” za 2023. godinu! Ova nagrada, u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije, održala se u Velikoj Gorici, a prvo izdanje dodjele godišnje nagrada okupilo je mnoge istaknute uzvanike. Tako je u županiji koja u prva dva mjeseca broji 44% više noćenja, dodijeljeno je čak 17 nagrada.

Ruža Zagrebačke županije, kako su u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije nazvali dodjelu nagrada, prvo je izdanje tog događanja. I dodajmo, nagrade su se dodijelie se u šest kategorija, čemu dodajemo još i posebne nagrade. Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, još od otvaranja prijava ističe da su svi dionici Zagrebačke županije itekako važni za njenu uspješnost kao turističke destinacije. “Dodjela ovih nagrada treba svim akterima u turizmu biti na poticaj. A među njima možemo pronaći uspješne primjere koji svim dionicima mogu biti putokaz za njihov razvoj”, rekla je Ivana Alilović.

Ruža Zagrebačke županije izvrstan je primjer kako turističke zajednice mogu poticati uspješne priče koje doprinose razvoju lokalnog turističkog gospodarstva u Hrvatskoj. Pozdravljam inicijativu direktorice Alilović i upućujem čestitke svim dobitnicima nagrada”, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske.

Tko je sve dobio nagradu “Ruža Zagrebačke županije 2023”?

U kategoriji eno-gastro turizam dobitnici su Udruga Samoborska Češnofka, koja je u 2022. godini osigurala da taj gastronomski specijalitet bude zaštićen i Uredbom Europske komisije te slastičarnica Jagode i čokolada, koju prati imidž jedne od najboljih slastičarni u Zagrebačkoj županiji. Kategorija održivi turizam nagrade dodjeljuje Vinariji Korak i Bernardu Koraku, zbog čije se kuhinje mnogi redovito vraćaju na plešivičko gorje i Posavskom kukuruznom labirintu “Hrvatica”, atrakcija koja ima na interaktivan način priliku promovirati neotkriveni segment njihova kraja.

Za najinovativnije proizvode i usluge nagrade su dobili Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i projekt Avanturopolje OPG-a Grgar. U kategoriji društveno odgovornog poduzetništva nagrade su osvojili inovativni Hrvatski kišobran i Zračna luka Franjo Tuđman. A dodijeljena je i nagrada za smještajne objekte koju dobivaju Kamp Zagreb i Hotel Royal Airport. U kategoriji namijenjenoj za djelatnike iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom nagradu dobivaju Zlatko Jančić i Ljiljana Stanko.

Dodijeljene su i posebne nagrade

Posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su Goran Hanžek (Vinarija Litterarij), Stipo Duvnjak (KUD Novo Čiče), Nenad Čunčić (Turopoljska pivnica), Ivana Purek Puhelek i Tihomir Jagunić (Hotel Princess). A posebno priznanje za doprinos turizmu dobila je i Doris Pinčić. Ona je Ružu Zagrebačke županije dobila zbog svog autorskog projekta Doživi domaće.

Ruža Zagrebačke županije u prvom izdanju svoje dodjele okupila je mnogobrojne uvažene goste. A među njima su bili i Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Monika Udovičić, izaslanica ministrice turizma i sporta, a inače ravnateljica Uprave i Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije. Također, bili su prisutni i mnogobrojni predstavnici iz Zagrebačke županije i šire. Za glazbeni i zabavni program pobrinula se Zsa Zsa sa svojim domaćim hitovima. Više o ovoj nagradi doznajte na mrežnim stranicama na adresi visitzagrebcounty.hr.

Tagged