mensa zagreb / krešimir kružić, ivo ljubičić i marina kralj

Redovna izborna sjednica zagrebačke Mense – Krešimir Kružić ostaje predsjednik

Održana je redovna izborna sjednica udruge Hrvatske Mense – podružnice Zagreb na kojoj je izabrano novo – staro vodstvo. Predsjednik je ostao Krešimir Kružić, a izabrani su i tajnik Ivo Ljubičić te blagajnica Marina Kralj. Navedeni su na sjednici koja je održana 9. studenog 2019. godine izabrani na dvogodišnji mandat od strane Zbora, najvišeg tijela podružnice. Podružnica Zagreb čini više od polovice članova udruge Hrvatske Mense. Ime Mensa dolazi od latinske riječi za stol, a članovi se smatraju društvom okruglog stola koji ne čini nikakve razlike među članovima bazirane na rasi, nacionalnosti, spolu, godinama te ekonomskom ili socijalnom statusu.

Uvjet za pristupanje udruzi je rezultat IQ testiranja viši od 98 posto ukupne populacije. Članovi Mense su ljudi svih godina, razina obrazovanja, imovinskih statusa te sa širokim rasponom zanimanja. Jedino što je svima zajedničko je natprosječno visok IQ. On se utvrđuje standardiziranim IQ testom koji se provodi uz nadzor psihologa, a pristupiti mu mogu svi s navršenih 14 godina te oni koji nisu testirani u tekućoj i prošloj godini.

U roku od mjesec dana psiholog pristupnicima poštom šalje rezultate testiranja na njihovu kućnu adresu, a Mensa dobiva isključivo popis osoba koje su na temelju postignutog rezultata na testu inteligencije ispunile uvjet za učlanjenje te im šalje poziv da to i učine ako žele.

Članovi se potom grupiraju prema svojim interesima – dok jedni održavaju radionice za djecu predškolskog uzrasta, drugi se, primjerice, bave fotografijom.

Testiranja se provode redovito tokom cijele godine, kao što je to bio slučaj na netom završenima Danima inteligencije u rujnu. Prijava se vrši putem interneta ili na mjestu održavanja.

Slijedeće testiranje se održava 30. studenoga u službenim prostorijama Mense u Ulici grada Vukovara 58.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Redovna izborna sjednica zagrebačke Mense – Krešimir Kružić ostaje predsjednik

Comments are closed.