goran bare / 2019.

Predstavljena monografija autora Aleksandra Dragaša “Goran Bare – Budi ponosan”

Goran Bare – Budi ponosan – naslov je monografije autora Aleksandra Dragaša predstavljene na netom završenom Interliberu. Ovo izuzetno izdanje dolazi neposredno prije novog Baretovog nastupa u Tvornici kulture, planiranog za nedjelju, 24. studenog 2019. godine.

Goran Bare utjelovljenje je rock’n’rolla, jedan od najznačajnijih glazbenika ovih prostora, momak iz proklete kuće čija je životna priča puna uspona i padova.

“Van svake sumnje, on je i jedan od naših najvećih rock pjesnika”, rezolutan je Aleksandar Dragaš u prologu Baretove monografije Budi ponosan.

Aleksandar Dragaš jedan je od naših najznačajnijih glazbenih kritičara, no Dragaša i Bareta veže puno više od pukih recenzija i izvještaja s koncerata. Njih veže prijateljstvo, izdavaštvo, prvi nastupi, prve demo snimke. Njihovi putevi su isprepleteni, Bare je ispjevao pjesme koje su postale soundtrackom odrastanja mnogih generacija, a Dragaš ispisao stotine i stotine tekstova koje su mnogima približile stvaralaštvo, kako Bareta tako i mnoštva drugih glazbenika. Dragaš, kao i Bare, cijelu svoju karijeru radi prvi korak, otkriva neke smjerove i ukazuje, makar to značilo i hod po rubu ili ići glavom kroz zid. Tako je i ova monografija prvi korak ka ispisivanju Baretove životne priče, možda iz pera nekoga kome su Baretove pjesme i Dragaševi tekstovi bili neodvojiv dio formiranja.

Monografija Goran Bare – Budi ponosan u prodaji je po cijeni od 99 kuna, a uz nju se dobije i download code za preuzimanje kompilacije Baretov blues 21. stoljeća na kojoj se nalazi 15 najznačajnijih Baretovih pjesama od 2001. do 2018. godine po izboru Aleksandra Dragaša. Također, u prodaji je i fizičko izdanje kompilacije po cijeni od 69 kuna.

Protekla godina bila je jedna od najuspješnijih u Baretovoj karijeri. Osim izuzetno hvaljenog albuma Nuspojave po prvi put je solo nastupio na stadionu Šalatu napunivši ga do posljednjeg mjesta, što tek rijetkima uspije. Koncert u Tvornici 24. studenog vratiti će ga sa stadiona u dvoranu, a set lista će sadržavati sve najvažnije momente iz prebogatog repertoara – od Budi ponosan, Mene ne zanima, Mršavi pas, Fantastična vatra, Krvarim od dosade, Put ka sreći, A ti još plačeš, Vrijeme je da se krene, Grešnik, Teške boje, Dobro se osjećam, Iz sve snage do novijih Ljubav krvari, Skarabej Go-Go i To nije igra.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -