klub mladih msu - logo 2020

Postani član Kluba mladih MSU-a i sudjeluj u međunarodnom projektu ART WORKS!

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) poziva kreativne mlade ljude da se uključe u rad Kluba mladih MSU te sudjeluju u međunarodnom projektu Art Works! European Culture of Resistance and Liberation.

Uvjeti za prijavu su dob između 15 i 25 godina, poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, interes za umjetnost i muzeje i želja za kritičkim promišljanjem.

Što očekuje nove članove?

  • ekskluzivan “pogled iza kulisa” Muzeja suvremene umjetnosti
  • sudjelovanje u međunarodnom projektu Art Works! u sklopu kojeg će osmisliti i izvesti umjetnički rad u koautorstvu s drugim umjetnicima i mladima uključenima u projekt
  • razmjena i suradnja s mladim ljudima iz različitih europskih zemalja
  • sudjelovanje u osmišljavanju i primjeni PR i marketinških aktivnosti
  • osmišljavanje, organizacija i produkcija izložbe radova učenika i studenata

O projektu Art Works! European Culture of Resistance and Liberation

Interdisciplinarni projekt Art Works! povezuje područja umjetničkog istraživanja, političkog i kulturnog obrazovanja mladih te kulture sjećanja. Projekt organiziraju Fundacija wannseeFORUM Berlin (Roman Fröhlich) i udruga HASENHERZ (Ruth Anderwald + Leonhard Grond) s partnerima Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb, Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Museion Bolzano i Centrom za suvremenu povijest Melk Memorial. Ovaj međunarodni projekt uključuje susrete i suradnju mladih s europskim umjetnicima sa svrhom njihovog poticanja na aktivno umjetničko istraživanje otpora i oslobođenja od fašizma tijekom 2. svjetskog rata.

Polazne točke projekta su pjesme, poezija, grafiti te druga umjetnička djela posvećena temi otpora i oslobođenja u razdoblju između 1938. i 1945. U procesu istraživanja i kritičkog promišljanja ove teme, mladi će sudionici ispitati povijesne umjetničke radove te će uz podršku profesionalnih umjetnika stvoriti vlastita umjetnička djela koja povezuju povijesne nalaze s vrijednostima ovdje i danas. Projekt Art Works! European Culture of Resistance and Liberation ostvaren je uz potporu programa Erasmus+ Europske unije.

Klub mladih MSU o svom radu: “Sve nas povezuje interes i znatiželja o umjetnosti i kulturi, te kroz zajedničke aktivnosti i diskusiju raspravljamo o tome kako bi trebao izgledati jedan muzej budućnosti koji će mladim ljudima postati draga i uzbudljiva destinacija. Upoznajemo se s radom Muzeja, sudjelujemo aktivno u osmišljavanju i izvedbi muzejskih programa te zajedno istražujemo i otkrivamo suvremenu umjetnost i kulturu.”

Prijavu koja sadržava osobne podatke (ime, prezime, dob, adresu prebivališta i broj telefona) te kratko objašnjenje interesa i motivacije za sudjelovanjem u Klubu mladih MSU-a, potrebno je poslati voditeljici Kluba Ani Škegro na e-mail adresu ana.skegro@msu.hr do 2. ožujka 2020. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged