trio gušt - zg-st - 2020

Nevolja uvijek srca nam spoji, poručuju Trio Gušt u pjesmi posvećenoj Zagrebu

Nevolja uvijek srca nam spoji, svjestan je Trio Gušt i to su i otpjevali u najnovijoj pjesmi “ST – ZG” koju predstavljaju pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Pjesma je nastala kao reakcija iz srca i iz duše u onom trenutku kada su Trija Gušt saznali da je Zagreb zadesio potres i da su brojni stanovnici glavnog grada u to rano nedjeljno jutro ostali bez sigurnosti i topline vlastitih domova. Suosjećanje i osjećaj zajedništva pretočili su se u riječi. U petnaest minuta čiste inspiracije pjevač sastava, Želimir Dundić Dundo napisao je tekst za pjesmu ST – ZG, dok se na stihove u narednih pola sata naslonila prepoznatljiva melodija mandoline i glazba koju su napisali Želimir Dundić i Darijo Marunčić, također zaslužan za aranžman pjesme. Produkciju potpisuje Studio Atomsko.

Objavu pjesme prati i simpatičan video spot u režiji Želimira Dundića i Matka Petrića, a njemu se isprepliću slike Splita i Zagreba, dva grada, inače udaljena kilometrima, koja su se u ovom trenutku potrebe našla su ujedinjena u humanosti i prijateljstvu.

Kako su zapjevali u pjesmi – Plavi i Bili za istu su sreću no, naravno, u maniri najzabavnijeg splitskog sastava koji i u najtežim trenutcima pronalazi nadu i tračak optimizma, za kraj su sportskim rivalima šaljivo poručili: “Sad smo svi JEDNO, a kad ovo prođe – ‘oću se karat i beštimat!”

Dalmatinski velikani Trio Gušt nedavno su razveselili slušatelje novom pjesmom Hej Tugo u kojoj su talenti Slavonije i Dalmacije ponovno ujedinili snage. I ovaj singl, iako obilježen sjetnim tekstom, u isto je vrijeme zbog živog ritma preplavljen optimističnim prizvukom uz mnoštvo živih dionica na gitari i mandolini te donosi osmijeh na lice baš onako kako se i očekuje od veselog trija s godinama glazbenog iskustva i koncertnih nastupa iza sebe.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -