notno izdanje - miroslav rus - 2020

Miroslav Rus predstavlja zbirku svojih najuspješnijih autorskih ostvarenja

Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo notno izdanje istaknutog hrvatskog skladatelja Miroslava Rusa! Zbirka sadrži njegova najuspješnija autorska ostvarenja.

Još i danas zamiriši čežnja kad se sjetimo pjesama koje su doživjele dvije prepoznatljive verzije pa ne pamtimo koja je original, a koja obrada – no više nam nije ni važno. Ali kad se pokušamo sjetiti pjesama s tri znane verzije, to će već biti teže!


Prisjetit ćemo se vjerojatno triju inačica Arsenova i Bregovićeva Lošeg vina i… emotivnu frekvenciju svakako možemo ugoditi s evergreen pitanjem: “Što to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe živote?”

Da, to je onaj tamburaški megahit Gazda, ali i velik hit Toše Proeskog, no i duboko proživljena šansona Miroslava Rusa, koji je i autor te pjesme – Još i danas zamiriše trešnja. Ali to nije jedina njegova skladba koju pamtimo u trostrukoj verziji: Lagano umirem u tvome sjećanju snimili su ITD band, Crvena jabuka i Željko Bebek. (Bojan Mušćet, iz uvodnog teksta)

Više informacija o zbirci Miroslava Rusa doznajte na mrežnim stranicama Cantusa na adresi cantus.hr.

Miroslav Drljača Rus

Miroslav Rus je jedan od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih skladatelja i tekstopisaca. Surađivao je sa najvećim imenima regionalne glazbene scene kao što su Toše Proeski, Tony Cetinski, Zdravko Čolić, Željko Bebek, Crvena jabuka, Kaliopi, Neda Ukraden, Mišo Kovač, Novi fosili, Nina Badrić, Massimo Savić, Baruni, Gazde i drugi.

Glazbom se počinje baviti osamdesetih godina sa svojim ITD Bandom. Do početka devedesetih snimio je četiri albuma – Dvadeseti vijek, Plavi vojnik, Skidam te pogledom i S ove strane ljubavi. Na albumima je niz hitova, među kojima su Lagano umirem u tvome sjećanju, Gradske cure, “Sonja“, Rođen u Zagrebu i Elena. Od 2006. godine ITD band objavljuje nekoliko singlova Ja sam slab na tebe, Kao ja, Plesač na žici, Proljeće i Zagreb, a 2020. završavaju snimanje petog albuma.

U velikoj pauzi između četvrtog i petog albuma, Miroslav Rus posvećuje se autorskom radu sa izvođačima iz cijele regije. Uz svoj autorski rad poznat je i kao radijski urednik i voditelj na radio postajama Radio 101, Radio Velika Gorica i Narodni radio. Danas uređuje i vodi diskografsku kuću Hit Records iz Zagreba.

ITD band – Sonja

Tagged