kostoski međunarodni festival ohrid 2020

Kostoski međunarodni festival – upoznajte se sa ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera

Kostoski međunarodni festival je festival koji se svake godine održava u Ohridu (Sjeverna Makedonija) u više termina u proljeće, ljeto i jesen. Cilj ovog međunarodnog festivala na kojem nastupaju brojne folklorne grupe, zborovi, orkestri i mažoretkinje je prikazati kulturu, glazbu, nošnje, pjesme, kola i tradiciju različitih država diljem svijeta, a uz to i steći nova prijateljstva te upoznati sudionike s ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera.

Ne postoji ograničenje natupa zbog godina, a nije ni ograničen broj sudionika u grupi – svatko može nastupiti! Prije zatvaranja festivala svaka grupa dobije poklon i Diplomu za sudjelovanje. Uz nastupe, sudionici festivala tijekom svog slobodnog vremena imaju osiguran obilazak grada Ohrida i samostana Sv. Nauma sa turističkim vodičem.

Drevni grad Ohrid, smješten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina s punim pravom centar i pravi biser makedonskog turizma, a zbog velikog broja crkva zovu ga i Balkanski ili Europski Jeruzalem. Ohrid i Ohridsko jezero nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine kao spomenik kulture i prirode.

Ohridsko jezero je jedno od najljepših jezera na Balkanu. Ohridsko jezero jedno je od najdubljih i najstarijih europskih stajaćih voda u ovom djelu Europe. Najdublja točka iznosi 286 metara i izmjerena je između sela Peštani i Trpejca, otprilike 5 kilometara od obale jezera. Jezero se nalazi na 695 metara nadmorske visine, maksimalna prozirnost vode je oko 22 metra.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Kostoski međunarodni festival – upoznajte se sa ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera

Comments are closed.