atelje josip konta - dalmatinska ulica, zagreb - 2022.

Josip Konta predstavlja skriveni atelje u srcu Zagreba – savršen spoj umjetnosti i modernog dizajna

Univerzum odvojen od vanjskog svijeta omogućuje posjetiteljima da dožive iz prve ruke kako nastaju umjetnička djela koja stvara Josip Konta, akademski slikar i kipar. Šetajući ulicama grada Zagreba, često ne obraćamo pozornost na sve ljepote koje ga čine jedinstvenim i drugačijim od svjetski poznatih metropola. A ako se u njemu nešto posebno ističe, onda su to sva ona skrivena mjesta koja sama po sebi pričaju zanimljive priče. Osim atraktivnih lokacija na kojima su smještena, ističu se i uređenjem interijera koji ostavljaju bez daha. Sam izgled takvih prostora nam omogućuje da se na trenutak isključimo iz svega i zakoračimo u svijet mašte.


Jedan od takvih je i atelje u kojem radi akademski slikar i kipar Josip Konta. Smješten je u samom centru Zagreba, u Dalmatinskoj ulici na broju 7 i nalazi se u preuređenom, više od 100 godina starom industrijskom prostoru. On okuplja zaljubljenike u umjetnost, dizajn i kreativnost. I doslovno vrvi od raznih umjetničkih djela, kao i sitnih skrivenih detalja. Atelje se sastoji od slikarskog dijela te kiparske radionice koja se još uvijek koristi. Talentirani akademski umjetnik svoj atelje voli nazivati “umjetničkim univerzumomu kojem stvara svoju umjetnost”.

Josip Konta je atelje uredio u industrijskom stilu, a dizajnom podsjeća na njujorške loft stanove

A oni su popularni zbog visokih stropova i količine svjetlosti koja dopire u unutrašnjost istih. Zidovi i stropovi su izrađeni od opeke koja unosi dozu topline u prostor. Posebno se ističe i rasvjeta koja pomaže u tome da se dodatno osvijetli svaki kutak prostorije. Ipak, ono što ovaj atelje čini drugačijim su slike i postolja na kojima su smještene originalne skulpture. A one ga čine autentičnim. Ukoliko želite iskusiti idealni i nesvakidašnji prostor koji sam za sebe priča svoju priču već pri samom ulasku, privatno ili poslovno, naći ćete se na pravom mjestu.

Josip Konta suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar i slikar. Istaknuto je ime aktualne likovne produkcije i autor obimnog i složenog kiparsko slikarskog opusa. Nakon trogodišnjeg rada na mjestu direktora Ljevaonice umjetnina pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, živi i radi kao samostalni umjetnik u Zagrebu. Njegov bogati pedesetogodišnji likovni rad popraćen je nizom samostalnih i skupnih izložbi. Djela koja je stvorio nalaze se u mnogim privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Više o ovom umjetniku doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi josipkontaart.com.

Tagged