jeff beck 2020

Johnny Depp i Jeff Beck udružili snage u interpretaciji klasika “Isolation” Johna Lennona

Legendarni gitarist Jeff Beck još jednom je pronašao neočekivanog suradnika u karizmatičnom glumcu i glazbeniku Johnnyju Deppu. Glazbene srodne duše zadnjih su nekoliko godina, skriveni od javnosti, radili zajednički na novoj glazbi, a kao prvi singl duo je u travnju 2020. godine predstavio obradu klasika Johna Lennona – pjesmu “Isolation”. Također, predstavljen je i službeni video spot koji donosi snimke nastupa s Crossroads Guitar Festivala u organizaciji Erica Claptona održanog u rujnu 2019. u Teksasu. Becku na gitari i Deppu na vokalu pridružili su se Beckovi dugogodišnji suradnici Vinnie Colaiuta na bubnjevima i Rhonda Smith na basu.

“Johnny i ja već neko vrijeme zajedno radimo na glazbi i pjesmu smo snimili prošle godine dok smo provodili vrijeme zajedno u studiju. Nismo očekivali da ćemo je uskoro objaviti, ali s obzirom na ove teške dane i istinsku izolaciju kroz koju ljudi prolaze u ovim izazovnim vremenima, odlučili smo da je sada pravo vrijeme da je čujete. Uskoro ćete čuti više od Johnnyja i mene, ali do tada se nadamo da ćete pronaći utjehu u našoj interpretaciji Lennonovog klasika”, rekao je Jeff Beck.

Jeff Beck je odavno prepoznat kao jedan od najtalentiranijih i najznačajnijih gitarista na svijetu, a svirao je zajedno s nekim od najvećih umjetnika rocka, bluesa i jazza. Osim što je zaslužio 8 nagrada Grammy, magazin Rolling Stone ga je proglasio jednim od 100 najboljih gitarista svih vremena.

Glumac Johnny Depp također posjeduje zanimljiv glazbeni životopis. Posljednjih pet godina nastupao je uz Alicea Coopera i Joea Perryja u supergrupi Hollywood Vampires te je surađivao s brojnim zanimljivim glazbenim imenima kao što su Oasis, Marilyn Manson i Stone Temple Pilots.

“Poezija Johna Lennona – We’re afraid of everyone. Afraid of the Sun! – učinila nam se tako smislena u ovom trenutku, pogotovo jer pjesma govori o izolaciji, strahu i egzistencijalnom riziku u svijetu. Imali smo želju pokloniti vam je i nadamo se da će vam pomoći pronaći smisao u ovom trenutku ili samo pomoći da vam vrijeme brže prođe dok zajedno podnosimo izolaciju”, rekao je Johnny Depp.

Jeff Beck and Johnny Depp – Isolation


  • foto: Ross Halfin

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -