ileana jurin bakotić / lado zagreb 2018

Ileana Jurin Bakotić nova ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je Ileanu Jurin Bakotić ravnateljicom Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Ileana Jurin Bakotić novu dužnost preuzima 1. siječnja 2019. godine kada će na tom mjestu zamijeniti sadašnjeg ravnatelja Krešimira Dabu. Do dolaska na mjesto ravnateljice, šest godina radila je kao viša stručna savjetnica za pravne poslove u Ladu, a prije toga je radno iskustvo stjecala u odvjetničkom društvu s uredima u Rijeci i Zagrebu.

Ileana Jurin Bakotić ističe kako je svjesna da je pred njom iznimno izazovan i odgovoran posao te da će LADO nastaviti svoj smjer uspješnog očuvanja i predstavljanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu, a posebna joj je čast preuzeti vodstvo ustanove koja u 2019. obilježava 70 godina od svog osnutka.

“Sedam desetljeća umjetničkog djelovanja ustanove kao što je LADO dokaz je važnosti predstavljanja i očuvanja nacionalnog identiteta kroz tradicijsku izvedbenu umjetnost na profesionalnoj razini. Kroz osvajanje nove, mlađe publike, prisutnost na najvažnijim kulturnim, gospodarskim i političkim događanjima, kao i kroz regionalne i lokalne projekte, edukacije i radionice, želimo i dalje doprinositi pozitivnom ugledu ne samo Lada, već i cijele zemlje”, ističe Iliana Jurin Bakotić.

Krešimir Dabo / Lado Zagreb

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

2 thoughts on “Ileana Jurin Bakotić nova ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Comments are closed.