detour / slike o našim danima / 2019

Detour vas vodi na nostalgičnu glazbenu priču uz “Slike o našim danima”

Pjesma “Slike o našim danima” grupe Detour sedmi je po redu singl s još uvijek aktualnog petog studijskog albuma “TourDetour”, za kojeg autor Nenad Borgudan govori: “Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je donio zaista predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namjerno je ostavljena upravo ova pjesma koja govori o prolaznosti života, tzv. circle of life, svojevrsni vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena kojih se rado prisjećamo. Pjesma je već duže vrijeme bila napisana, nadam se da sam uspio u naumu dočarati jedan uhvaćeni poseban trenutak kojeg svi doživimo barem jednom u svom životu.”

Režiju video broja potpisuje mladi, talentirani Dinko Šimac koji je s Detourom surađivao i na njihovom zadnjem singlu Ima i nema. Vjerujemo kako će se o ovom spotu dugo govoriti jer je redatelj vrlo originalno stvorio jedan video zapisa nelinearnih faza života i uspomena dočaravši djetinjstvo, mladost i starost svih članova benda.

Vrlo inovativno i originalno pa čak možemo slobodno reći i revolucionarno korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam redatelj govori: “Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je impresivno realistične rezultate koje u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme Slike o našim danima savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica.”

“Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda. Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje fotografije nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj staroj varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme”, rekao je Dinko Šimac.

Nerijetko su njihovi dosadašnji singlovi Zaljubila sam se, Bez tebe, Biram i Vikend (s albuma koji je miljenicima publike osigurao nekoliko nagrada među kojima izdvajamo Porin u kategoriji za Najbolji album pop glazbe, Pjesma godine te Najbolja izvedba grupe s vokalom) osvajali vrhove top lista pa se tako i s ovim singlom priželjkuje slična budućnost.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -