boris kozjak - veo sjećanja - sony world photography awards - 2020

Boris Kozjak dobitnik nagrade za Hrvatsku na Sony World Photography Awards 2020.

Svjetska Fotografska Organizacija (World Photography Organisation) i Sony Hrvatska sa zadovoljstvom otkrivaju kako je Boris Kozjak dobitnik Nacionalne nagrade za Hrvatsku na Sony World Photography Awards 2020.


Program nacionalnih nagrada je inicijativa Sonyja i Svjetske Fotografske Organizacije s ciljem podržavanja lokalnih fotografskih zajednica u 63 države diljem svijeta. Program nagrađuje jednog fotografa iz svake države za samostalnu fotografiju te im pruža mogućnost da svoj rad prikažu globalnoj publici na renomiranoj Sony World Photography Awards izložbi u galeriji Somerset House u Londonu, od 17. travnja do 4. svibnja 2020. godine.

Boris Kozjak jednoglasno je odabran od strane žirija za fotografiju Veo Sjećanja, uvrštenu u kategoriju Potreti Otvorenog natjecanja. Fotografija prikazuje djevojku imena Tanja, a napravljena je u lipnju 2019. godine u Vinkovcima.

Povodom uspjeha osvajanja Nacionalne nagrade za Hrvatsku, Boris Kozjak je rekao: “Oduševljen sam ovim uspjehom i potpuno zahvalan na prilici da predstavim svoj rad u sklopu Sony World Photography Awardsa.”

Kao dobitnik Nacionalne nagrade, Boris Kozjak je osvojio Sony A7 III kameru.

O SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Međunarodno priznate Sony World Photography Awards, producirane od Svjetske organizacije za fotografiju, jedno su od najvažnijih sastavnica u svjetskom fotografskom kalendaru. Sada, u svojoj trinaestoj godini, ovo besplatno natjecanje predstavlja globalni glas za fotografiju i pruža vitalni uvid u suvremenu fotografiju današnjice. SWPA priznatim i fotografima u nastajanju nudi priliku za izlaganje radova na svjetskoj razini.

Nagrade dodatno prepoznaju najutjecajnije svjetske umjetnike koji rade u mediju putem nagrade za Izvanredni doprinos fotografiji – prethodni primatelji su Martin Parr, William Eggleston i Nadav Kander.

Nagrade prikazuju radove fotografa pobjednika i onih koji su ušli u uži izbor na prestižnoj godišnjoj izložbi u Somerset House galeriji u Londonu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged