klinika za plućne bolesti jordanovac - šteta nakon potresa - 2020

Zagreb maraton i Udruga INSPIRO prikupljaju donacije za obnovu Klinike za plućne bolesti Jordanovac

Nalazimo se u teškom periodu – vlada pandemija korona virusa, a Zagreb je pogodio i potres. Organizatorima utrka i maratona ova događanja predstavljaju veliki i jako neizvjesan problem – puno utrka je odgođeno ili otkazano i organizatori nemaju ideju kako će se situacijadalje razvijati. Većina utrka je prebačena za jesen, a ako se utrke tada i održe, očekuje se povećani pad broja sudionika. Zbog toga, organizatori su se obratili javnosti.


“Naravno, mi ćemo raditi sve što je moguće da unatoč zatišju na gospodarskom tržištu pripremimo sve neophodno za održavanje 29. zagrebačkog maratona koji je u planu 11. listopada 2020. godine. No to nas nije i neće obeshrabriti te ćemo svi zajedno jednom kad se situacija smiri pomoći našim sudionicima da se što prije vrate u svoju rutinu i da osjete novi optimizam nakon ovakvog početka godine.

Nas kao organizatore je potres baš potresao, devastirani grad i još gore puno devastiranih bolnica u periodu kada nam je funkcionalan medicinski sustav najpotrebniji stoga smo zajedno s našim partnerom INSPIRO odlučili promijeniti humanitarni karakter 29. zagrebačkog maratona i sva sredstva usmjeriti na renoviranje bolnica.

Obzirom da je matična bolnica Udruge INSPIRO (osobe s transplatiranim plućima), Klinika za plućne bolesti Jordanovac koja je jedna od dvije bolnice u Zagrebu koje su morale biti potpuno zatvorene zbog strašnih oštećenja. Želja nam je pomoći u što bržem renoviranju i preko naše platforme pozvati sve trkače i ostale sugrađane da se uključe i doniraju prema svojim mogućnostima.

Iako nas čeka teška godina, ovako u izolaciji želimo pomoći našem gradu i našim sugrađanima na načine na koje možemo i staviti u prvi plan prioritete ovog vremena.

Kao pravi sportaši idemo prvo odraditi ovaj maraton!”


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged