centar za odgoj i obrazovanje tuškanac zagreb :: donacija "činim dobro svaki dan" - pbz grupa :: mislav blažić i meri gatin :: 2022.

PBZ Grupa u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” donirala sredstva Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac

PBZ Grupa je u sklopu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i “Visa kartice sa srcem” realizirala je još jednu donaciju i to u iznosu od 246.875 kuna. Ovom donacijom omogućeno je opremanje novom stolarijom i namještajem soba za korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Donaciju je u ime PBZ Grupe uručio Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.


Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac pruža socijalne usluge djeci i mladima s teškoćama u razvoju. U Centru može istovremeno koristiti uslugu smještaja 60 djece u dobi od 7 do 18, odnosno do 21 godine života. Također, Centar Tuškanac pruža usluge psihosocijalne podrške za oko 230 korisnika. U okviru ustanove djeluje i osnovna škola koja radi po posebnom programu. Dodajmo da Centar pruža i uslugu cjelodnevnog boravka za osobe s teškoćama u razvoju.

PBZ Grupa se pobrinula da Centar Tuškanac bude prikladno opremljen

“Da bismo uspješno pružali uslugu smještaja, rehabilitacije, odgoja i obrazovanja vrlo je važno da okruženje i prostori u kojem borave djeca budu prikladno opremljeni i da im pruže mogućnost da razvijaju navike održavanja tih prostora. Tu moraju imati osjećaj obiteljskog okruženja i mogućnost za primjeren boravak. Zahvaljujući projektu Činim dobro svaki dan opremili smo spavaonice za naše korisnike novim namještajem i stolarijom. Oni udovoljavaju standardima za pružanje socijalnih usluga te smo podigli kvalitetu boravka u Centru, omogućujući našim korisnicima da se ugodnije osjećaju te odgovornije ponašaju prema drugim korisnicima i prostoru u kojem borave”, rekla je Meri Gatin, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Više o ovoj školskoj ustanovi doznajte na adresi centar-tuskanac-zg.skole.hr.

“Veseli nas što smo pomogli Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Za projekt Činim dobro svaki dan do sada smo izdvojili oko 30 milijuna kuna, a donacija Centru Tuškanac je 66. donacija koju smo realizirali iz prikupljenih sredstava. Ovim donacijama želimo pomoći što većem broju djece – korisnika usluga domova socijalne skrbi. Njih danas u Hrvatskoj ima oko 5.600. Želimo im unaprijediti njihov svakodnevni život. Također, želimo im omogućiti ljepše odrastanje i kvalitetnije obrazovanje”, rekao je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Tuškanac dio je projekta društveno odgovornog poslovanja koji PBZ Grupa, članica Intesa Sanpaolo Grupe, provodi već četrnaest godina pod nazivom Činim dobro svaki dan. Putem ovog projekta PBZ Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi. Tako za projekte Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte Srcem za djecu s malignim bolestima i Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti Ministarstva zdravstva, izdvaja za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Više informacija o postignućima projekta možete naći na mrežnim stranicama na adresi cinimdobro.hr.

Tagged