nogometne legende hrvatske - uefa petrinja 2021.

Humanitarna utakmica nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije u Petrinji

U Petrinji je odigrana humanitarna utakmica nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije. Utakmicu su inicirali Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem 2020. godine.

Tom je prilikom Aleksander Čeferin u ime krovne europske nogometne federacije uručio donaciju Hrvatskom crvenom križu u iznosu od 50 tisuća eura. Davor Šuker je predao donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko – moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u iznosu od 200.000 kuna. Slovenski nogometni savez Nogometnom klubu Mladost iz Petrinje iznos od pet tisuća eura.


“Kad sam saznao za tragičan potres u Petrinji i okolici, čuo sam se s Davorom Šukerom i počeli smo razmišljati o tome kako možemo pomoći. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo i dogovorili smo se da organiziramo ovu utakmicu i da Uefa donira određena sredstva. Pridružili su nam se Hrvatski i Slovenski nogometni savez na čelu s Radenkom Mijatovićem i drago mi je da je ova humanitarna priredba uspjela”, rekao je Aleksander Čeferin.

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu 2020. godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini rezultatom 3:2. Više o Gradu Petrinji doznajte na mrežnoj stranici na adresi petrinja.hr.

Utakmica je završila “tijesnom” pobjedom Slovenije

I to bez obzira na to što je Hrvatska povela pogotkom Davora Šukera iz kaznenog udarca. Gosti su preokrenuli rezultat zahvaljujući pogocima Milivoja Novakovića i Milenka Aćimovića.

Ulogu izbornika hrvatske momčadi preuzeo je Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, a u vodstvu hrvatske momčadi bili su i Zlatko Dalić, aktualni izbornik Vatrenih, Miroslav Ćiro Blažević, bivši izbornik i legenda Dinama kao i Marijan Vlak, Dinamov golman.

nogometne legende slovenije - uefa petrinja 2021.

Humanitarna utakmica: Legende Hrvatske – Legende Slovenija 1:2

PETRINJA – Stadion Mladosti. Sutkinja: Ivana Martinčić. Pomoćnice: Sanja Rođak-Karšić i Maja Petravić. Četvrta sutkinja: Jelena Kumer. Strijelci: 1:0 Šuker (45’-11m), 1:1 Novaković (60’), 1:2 Aćimović (63’).

LEGENDE HRVATSKE: Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić i Željko Pavlović.

LEGENDE SLOVENIJE: Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar i Robert Beguš.

Video: Davor Šuker nakon utakmice u Petrinji

Tagged