zoran predin | kd lisinski zagreb | 2019.

Zoran Predin održat će zagrebačku koncertnu promociju albuma “Zoran pjeva Arsena” u Laubi u subotu, 7. prosinca 2019. godine

Novi studijski album “Zoran pjeva Arsena” u izvedbi Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Groupa dirljiva je posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću. “Zoran pjeva Arsena” četrdeseti je po redu Predinov album. Objavljen je u godini u kojoj ovaj uspješan slovenski kantautor slavi 40. godina glazbene karijere.

Arsen Dedić je bio zaista vrlo duhovit čovjek, ali i osoba koja nije znala lagati. On je svakome otvoreno rekao što ga ide, tako da su se mnogi nelagodno osjećali u njegovu društvu. No, uvjeren sam da bi na ovaj album rekao – svaki tvoj uspjeh je velika rana u mom srcu, osim ovog albuma…”, rekao je Zoran Predin.

Arsena Dedića i Zorana Predina veže dugogodišnje prijateljstvo. Velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora. Ko starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu… Upravo se zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića naziva Matija svira Arsena rodila ideja za album Zoran pjeva Arsena. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima. A njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i Django Grupom omogućila je da ideju ostvari na najbolji mogući način.

Pjesme albuma “Zoran pjeva Arsena” imaju nove aranžmane violinista Bruna Urlića i Zorana Predina

Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Cantabile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao i Pamtim samo sretne dane dobile su novi stil. A on će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku. Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i s kojim Predin zajedno stoji iza albuma Tragovi u sjeti i Tragovi u sjeti 2.

Jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj koncertno će biti predstavljen u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost i to u subotu, 7. prosinca 2019. godine. Više informacija o tome kako do ulaznica za ovaj koncert, ali i o samoj Laubi, doznajte na mrežnim stranicama na adresi lauba.hr. Sve što vas dodatno zanima o ovom velikom slovenskom kantautoru doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Zoran Predin – Bez tragova i sjene

Tagged