zmajevo 2022 - festival craft piva i muzike

Zmajevo 2022 – zagrebački open-air festival craft piva i muzike u Zmajskoj pivovari

Zagrebački open-air festival craft piva i muzike “Zmajevo” doživjet će svoje peto izdanje i to u subotu, 2. srpnja 2022. godine na lokaciji Zmajske pivovare! Uz slobodan ulaz, pivsku ponudu činit će domaće i inozemne craft pivovare. Cijeli zabavni program upotpunit će nastupi bendova, vođene ture po pivovari, pivske igre, dječji program i ostale zanimacije.

Prošlogodišnje festivalsko boutique izdanje održano je u skladu s pandemijskim uvjetima. A ove godine na adresi Kreše Golika 3a na zagrebačkom Jankomiru očekuje nas još bolji i raskošniji tulum na otvorenom s ponekim novitetom.


Pivsko druženje počet će u subotu, 2. srpnja u 15 sati, kada prve točionike u pogon stavljaju domaće i strane craft pivovare. A zanimljiv je i podatak da će kompletan pivski lineup brojati više od 20 vrsti piva. Kao jedan od pivskih gostiju iz Danske stiže Dry & Bitter Brewing Company koji se, pored kreativnih naziva i zanimljivih etiketa, u stvaranju piva vodi krilaticom “svježe i uravnoteženo”.

Iz bogate ponude međunarodnih imena vrijedi izdvojiti i norveške snage – Amundsen i Lervig

A kao i svake godine pridružuju nam se lokalni doajeni Nova runda i Varionica, koje će u suradnji sa Zmajskom pivovarom predstaviti novo pivo pod nazivom KOLABORACIJA 3. Za popratnu gastronomsku ponudu pobrinut će se pizzeria Chello, BBQ Hot Yard, KRC.KO i Apululu. U popodnevnim satima bit će organiziran bogat program namijenjen najmlađima. Dječje radionice, igraonice i kraftaonice s animatorima će zabavljati i najznatiželjnije.

Za sve punoljetne posjetitelje tu su vođene ture po pivovari, pivske igre i zmajski cornhole turnir u organizaciji Cornhole Croatia kolektiva. Dodatnu zanimaciju obogatit će FZWL streetwear uz zvučnu kulisu DJ Olivera.

Večernje nastupe obilježit će hip hop majstor i jedan od najboljih domaćih repera – Kandžija. On dolazi uz pojačanje ostatka glazbenog lineupa, koji kao zajednički nazivnik ima punk! Legendarni novosadski punk rock bend Atheist Rap, sinjska punk blues grupa M.O.R.T. i zagrebački hardcore punk bend Kombinator posjetitelje će zabavljati do kasnih večernjih sati. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi zmajskapivovara.hr/zmajevo.

Video flashback: Zmajevo 2019 – festival craft piva i muzike

Tagged