živa | lucija ivšić | foto: martin peranović | 2023.

Živa, glazbeni projekt Lucije Ivšić, promovira svoj debitanski album u Tvornici kulture u petak, 29. rujna 2023. godine

Lucija Ivšić, na glazbenoj sceni poznatija kao osnivačica i pjevačica benda Punčke, predstavit će novi projekt “Živa” i album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture! Zapišite datum petak, 29. rujna 2023. godine i pripremite se za pravu glazbenu poslasticu. Što se tiče ove glazbenice, nakon što se u vrijeme pandemije koronavirusa i lockdowna preselila u australski grad Melbourne, Lucija je počela raditi na novom projektu naziva “Živa”. Dodamo da je istoimeni debitantski album odmak od njezinog prijašnjeg rada. A on pokazuje njen rast kao glazbenice i producentice te novi početak u novoj zemlji…


Pateći od nesanice i OKP-a tijekom stvaranja albuma, Lucijin put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka predstavljen je na prvijencu. Živa broji devet pjesama od kojih je šest pisano dvojezično, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je predstavljen singlovima Power, Dualism i Bad Blood, koji su zavrijedili svoje mjesto na i međunarodnim radijskim postajama i streaming servisima.

Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija kao što su The AU Review i TripleJ hvale hipnotičke vokale, industrial zvuk te kompoziciju i produkciju. Domaći mediji album nazivaju hrabrim, beskompromisnim i sjajnim. Ali i hvale spoj elektronike i slavonske glazbe…

Album otvara “Anything but the Night” uz teme povjerenja, zadovoljstva i sumnje u samu sebe

Slijede Bad Blood i Dualism i Only Feeling When I’m Lost na kojoj je tamburicu odsvirao Brane Norac. Introspektivne pjesme Voices i Power istražuje nesigurnosti i opsesivne misli, uvodeći u RnB/trip-hop i ljubavnu pjesmu Severed Flower te I Need To Let Go i What Now? koja pokazuje elemente psihodeličnog rocka.

Sve pjesme je napisala, snimila i producirala Lucija Ivšić, tj. Živa u Melbourneu. Na aranžmanima i editiranju surađuje s Anjom Tkalec, producenticom i glazbenicom koja miksala pjesmu I Need to Let Go. Ostale pjesme su miksane u Londonu i Los Angelesu, a mastering potpisuje Elliot James Mulhern iz Chicaga. Album je samoizdan preko Lucijine izdavačke kuće Cereal Booking i dostupan je na svim streaming platformama.

Ulaznica za Živin koncert u Tvornici kulture u pretprodaji košta 8 eura. Na dan koncerta cijena ulaznice će na vratima Tvornice iznositi 10 eura. A svoju ulaznicu možete kupiti i online i to putem Eventim online shopa. Sve dodatne informacije o Luciji Ivšić znanoj i kao Živa doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO-AUDIO: Živa | Zheva

Tagged