zagrebdox 2024

ZagrebDox 2024 | Jubilarno dvadeseto izdanje ovog filmskog festivala održavat će se u kinu Kaptol Boutique Cinema od 14. do 21. travnja 2024. godine

Više od 1700 filmskih prijava od kojih čak šezdesetak čine hrvatski dokumentarni filmovi čine osnovu iz koje je sagrađen dvadeseti ZagrebDox. A od projekta kojeg je započela šačica pasioniranih dokumentarnih entuzijasta pod vodstvom Nenada Puhovskog ovaj se zagrebački festival tijekom dva desetljeća pretvorio u ključno regionalno, ali i svjetsko mjesto suvremene dokumentaristike.

Naime, riječ je o festivalu koji je jedan od samo četrdesetak svjetskih čiji filmovi konkuriraju za godišnju nagradu Europske filmske akademije u kategoriji dokumentarnog filma. Ali je i riječ o filmskom festivalu kojeg je do sada posjetilo više od 350.000 posjetitelja. Na njemu je prikazano preko 2800 filmova na gotovo 3000 projekcija. A u goste mu je stiglo više od 6500 inozemnih i domaćih gostiju, točnije, filmskih autora, profesionalaca i novinara.

A ovo jubilarno dvadeseto izdanje filmskog festivala ZagrebDox održavat će se u kinu Kaptol Boutique Cinema. Festival će trajati točno tjedan dana – od 14. do 21. travnja 2024. godine. I kao i uvijek, prikazat će ponajbolje recentne naslove i gotovo redom svjetske, kontinentalne, regionalne i hrvatske premijere. Ukratko, 20. ZagrebDox donosi više od stotinu filmova, još i više gostiju, ali i jednu veliku novost – program ZagrebDox Pro. Sve dodatne informacije možete doznati na mrežnim stranicama ovog filmskog festivala na adresi zagrebdox.net.

VIDEO: Festivalske kronike | ZagrebDox 2023

Tagged