zagrebački plesni centar - ilica 10 :: rujan 2016.

Zagrebački plesni centar otvara sezonu 2020/2021 pretpremijerom predstave “Lada” autorice Maje Drobac

Zagrebački plesni centar nova kazališnu sezonu 2020./2021. otvara u petak i subotu, 4. i 5. rujna 2020. godine u 20 sati pretpremijerom predstave “Lada”, autorice i izvođačice Maje Drobac. A u ovom multimedijalnoj predstavi autorica se bavi tematikom staroslavenske mitologije. Naime, Lada je božica ljubavi koja obitava u stvarnom i realnom svijetu ljudi. No, ona obitava i u planetu Irij, koji se smatra domom staroslavenskih božanstava… Legenda govori kako Lada svakog proljeća izlazi iz Irija i spušta se u svijet ljudi i donosi im ljubav. Također, ona se svake zime vraća natrag u svoj dom gdje pada u zimski san…

Tijekom rujna 2020. godine u ZPC-u su na rasporedu još tri premijerna naslova. Prvi je Bazen, predstava u produkciji umjetničke organizacije Škvadra, koja je na rasporedu u petak i subotu, 11. i 12. rujna. Predstava je nastala kao svojevrsni hommage srušenoj skulpturi SC Pool i skejterskoj kulturi i dodajmo, igra u sklopu programa Koreospektar.

NNNI je nova predstava autorice i koreografkinje Katarine Đurđević. Ona kroz meditaciju, iluziju i tijelo izvođača propitkuje u kojoj mjeri sve veći stresovi i zahtjevi svakodnevnice te naše životne priče i prošlost kontroliraju našu sadašnjost. Predstavi NNNI možete pogledati tijekom vikenda, 18. i 19. rujna. Mala plesna priredba, autora i koreografa Rajka Pavlića na rasporedu je 24. i 25. rujna, a počinje u 20 sati.

Zagrebački plesni centar donosi i edukacijske programe

Edukacijski programi ZPC-a počinju u ponedjeljak, 7. rujna 2022. godine, a toga dana će se vršiti i upisi. Sve informacije o dostupnim EDU programima možete naći na mrežnoj stranici ZPC-a na adresi zagrebackiplesnicentar.hr. A kako biste se osjećali sigurno i opušteno, ZPC poduzima sve propisane epidemiološke mjere zbog epidemije koronavirusa.

Broj mjesta u kazalištu je smanjen kako bi se održao sigurnosni razmak, a prostor se redovito dezinficira. Napominjemo da je prilikom dolaska na predstavu potrebno ponijeti zaštitnu masku. Na ulazu će se svim gledateljima mjeriti temperatura te je obavezna dezinfekcija ruku. Publika se moli da svoje ulaznice, ako su u mogućnosti, svakako kupuju online putem mrežne stranice ZPC-a. Također, ulaznice će se i dalje moći kupiti i na blagajni uz poštivanje epidemioloških mjera.

Tagged