widowspeak | molly hamilton & robert earl thomas | 2022.

Widowspeak, američka indie senzacija, premijerno stiže u Hrvatsku! | Mjesto svečanosti je Močvara, a datum je ponedjeljak, 12. prosinca 2022. godine!

Widowspeak, sjajni brooklynski indie bend po prvi put dolazi u Zagreb! Mjesto svečanosti bit će klub Močvara, datum je ponedjeljak, 12. prosinca 2022. godine. A zašto je ovaj nastup naš u ponedjeljak? Zato što se zna da su najbolji koncerti ponedjeljkom! Dodajmo da će kao posebna gošća grupe Widowspeak nastupiti belgijska kantautorica Camille Camille! Ulaznice za ovaj indie koncert u Močvari možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna i to u Dirty Old Shopu. Ukoliko koja ostane, na dan će koštati 120 kuna.

Widowspeak je bend nastao 2010. godine u jednoj od četvrti New YorkaBrooklynu. Bend čine Molly Hamilton koja uz to što pjeva svira i gitaru, a također na gitari tu je i Robert Earl Thomas. U samom početku benda s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio. Već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single Harsh Realm bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji American Horror Story.

Drugi album benda naziva Almanac svjetlo dana je ugledao 2013. godine. Album je producirao Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima Swans i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi All Yours (2015.), Expect the Best (2017.) i Plum (2020.). Njihov posljednji i dosta hvaljeni album Jacket koji donosi deset izašao je u ožujku 2022. godine, a dodajmo, bend će ga promovirati ovom prilikom. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies i Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Svakako treba i poslušati njihov sjajan nastup na KEXP-u. A više o ovom američkom indie bendu doznajte na Wikipediji. Ukoliko ste fan glazbenice Camille Camille, više informacija o njoj možete saznati na njenom Facebook profilu.

VIDEO: Widowspeak – Everything Is Simple | Camille Camille – Flying Leaves

Tagged