stjepan šandrk - who the fuck is tinky winky? - galerija forum zagreb - 2021.

Who the Fuck is Tinky Winky?! – Stjepan Šandrk izlaže u Galeriji Forum

Slikar Stjepan Šandrk održat će izložbu svojih radova pod nazivom “Who the Fuck is Tinky Winky?!” u Galeriji Forum u Teslinoj 16. Izložba se otvara u petak, 15. listoada 2021. godine u od 19 sati, a možete je pogledati do subote, 6. studenoga.

Stjepan Šandrk rođen je 1984. godine u Osijeku. Diplomirao je na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. godine u klasi Igora Rončevića. Godine 2015. doktorirao je na istoj Akademiji. Dosad je izlagao na 20 samostalnih i na više od 50 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada, uključujući nagradu publike T-HTnagrada@MSU.hr 2012., nagradu Ex aequo 22. Slavonskog bijenala 2010. te nagrade Hrvatske gospodarske komore i Vijeća profesora ALU-a za najuspješnijeg diplomanta 2006. godine.

“Šandrkova platna nisu nikakav društveni komentar dnevne politike ili utjecaja tehnologije na našu svijest ili na ekonomski sustav. Sve dihotomije kao što su, primjerice, ‘prirodno i umjetno’, ‘slika i stvarnost’ ili ‘istinito i lažno’, proizlaze iz naše svijesti, koja je i sama svojevrsna projekcija”, napisao je u predgovoru izložbe voditelj Galerije Forum Feđa Gavrilović.

Šandrk se do sada bavio “spektaklom suvremenog svijeta i medijskom konstrukcijom zbilje i ikonama pop kulture”. Stavljao je sve njih u kontekste likovne umjetnosti, komentirajući time i ulogu likovnosti u društvu spektakla.
Na njegovim novim slikama miješaju se prizori iz virtualne stvarnosti s prizorima iz masovnih medija i onima iz realnosti. Na se taj način, kroz slikarstvo, briše granica stvarnosti i fikcije, relativizira se mogućnost naše percepcije i našeg djelovanja u svijetu. Dodajmo da je Stjepan i redovni je član udruge MENSA. Više o Stjepanu doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi ssandrk.com.

Tagged