pjevački studio "mozartine" | 2019.

Večer s Cohenom, koncert Maje Posavec, Ivana Kapeca i Mozartina održava se u Kerempuhu u četvrtak, 7. studenog 2019. godine

Točno tri godine nakon smrti Leonarda Cohena, u zagrebačkom Satiričnom kazalištu Kerempuh, u četvrtak, 7. studenog 2019. godine, održat će se “Večer s Cohenom”, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom “umjetniku ljubavi i smrti”. Dodajmo da je “Večer s Cohenom” više interpretacija nego uobičajeni koncert. Naime, ona je u velikoj mjeri inspirirana albumom “Famous Blue Raincoat” Jennifer Warnes koja je 1987. godine na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme. Podsjetimo, ona je tijekom 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća bila Leonardov back vokal na koncertima.

Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Luka Veselinović na kontrabasu, Borko Rupena na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove. A posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom… Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće. Ona naime na njegovoj sceni, kao dugogodišnja članica ansambla, nastupa u brojnim kazališnim komadima…

“Ne znam je li potrebno naglasiti koliko se veselimo koncertu Večer s Cohenom u Kerempuhu. Svi koncerti koje smo svirali Cohenu u čast su bili dokaz da to što radimo snažno odjekuje s publikom. Osobno, vraćam se na kazališne daske, kazalište Kerempuh je i moje matično kazalište i iako sam tamo puno puta pjevala, ovaj koncert je ipak osobit na mnogo načine. Ivan Kapec i ja se vraćamo s bendom s kojim ćemo prvi put izvoditi ovakav koncert. A u goste nam dolaze i predivne i talentirane Mozartine! Uzbuđenje je na vrhuncu, a ja još nemam cipelice cohenice! Vidimo se u četvrtak u Kerempuhu!”, rekla je Maja Posavec.

Posebni gost koncerta “Večer s Cohenom” je Pjevački studio Mozartine

Koncert Večer s Cohenom je velika svečanost, a ona kao takva zahtijeva i posebne goste. A ovom će prilikom biti to Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja! Dodajmo, ovaj zbor se sastoji od jedanaest ansambala te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. A ovaj studio trenutno okuplja više od 200 djevojčica i djevojaka.

Pjevački studio Mozartine postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene. Također, on razvija ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača. Ukratko, Mozartine oduševljavaju publiku širom domovine i inozemstva, ali i pridonose povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine. Više o ovom zboru doznajte na njihovom službenom Facebook profilu. A sve što vas zanima o velikom glazbeniku Leonardu Cohenu, to možete doznati na Wikipediji.

VIDEO: Leonard Cohen – I’m Your Man (live in Dublin)

Tagged