upoznaj svoju zemlju 2023 :: samobor - zagrebačka županija

Upoznaj svoju zemlju 2023 – obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Hrvatske u Samoboru i Ivanić-Gradu

“Upoznaj svoju zemlju” naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima koji se održati u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine u 50-ak gradova diljem Hrvatske i to povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.


Organizator projekta Upoznaj svoju zemlju je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske. Projekt se održava u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera. Također, programi se odvijaju uz podršku mnogih muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova. Manifestacija se održava od 2018. godine s ciljem da se građane upozna s lokalnom kulturnom i povijesnom baštinom. Ali i kako bi se ukazalo na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine te turističkih djelatnika i vodiča za međunarodni ugled Hrvatske.

“Upoznaj svoju zemlju” Zagrebačka županija održava u Samoboru

U Zagrebačkoj županiji organizirani su razgledi kulturno-povijesnih znamenitosti Samobora. A na besplatni razgled možete doći u nedjelju, 15. siječnja u podne, na Trg kralja Tomislava – kod zdenca. U isto vrijeme organizira se i događanje u Ivanić-Gradu i to kod gradskog sata. Tamo ćete imati priliku besplatno krenuti u razgled kulturno-povijesnih znamenitosti grada i čuti zanimljive priče moslavačkog zavičaja.

“Ovim projektom i inicijativom besplatnog vođenja za građane u cijeloj Hrvatskoj, a kojim se već tradicionalno obilježava Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, turistički je sektor ponovno pokazao da se inovativnim pristupom i sinergijom postižu izvrsni rezultati”, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ). Više informacija o događanju doznajte na mrežnim stranicama TZZŽ na adresi visitzagrebcounty.hr.

Tagged