ivan kapec 5tet - zagreb jazz - 2021.

United We Stream Balkan – iz Zagreba svira jazz kvintet Ivan Kapec 5tet

Berlinska inicijativa United We Stream Balkan uz potporu Goethe Instituta, pokrenula je stream / live session iz više gradskih lokacija u regiji – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Ljubljani, Sarajevu, Beogradu i Podgorici.

Namjera inicijative United We Stream Balkana je pružiti priliku lokalnoj publici i ljudima diljem cijelog svijeta da iskuse balkansku glazbu, umjetnost i kulturu putem livestreama na internetskim stranicama i društvenim platformama.

United We Stream je besplatan za gledatelje, no donacije su dobrodošle. Svi će prihodi doprinijeti podršci novim poslovnim modelima i inicijativama u glazbi na Balkanu, ali i omogućiti financiranje za inicijativu Balkanske rijeke – spasimo plavo srce Europe.

U petak, 19. veljače 2021. godine u 19 sati, klub Močvara otvara večer s predstavljanjem zagrebačkog jazz kvinteta Ivan Kapec 5tet u sklopu programa Jazz u Močvari. Koncert možete gledati preko Facebook stranice kluba Močvare. Nakon zagrebačkog koncerta uživajte u streamu koncerata iz ostalih gradova.

United We Stream Balkan – raspored za koncerata – petak, 19. veljače

  • 19:00 – IVAN KAPEC 5TET (Zagreb)
  • 20:00 – YNGOD (BiH)
  • 21:00 – JAŠA BUŽINEL (Slovenija)
  • 22:00 – STEPNIAK (Srbija)
  • 23:00 – FILIP KALICANIN 1/2 (Crna gora)

IVAN KAPEC 5TET (Zagreb)

Ivan Kapec, jedan od najaktivnijih i najznačajnijih domaćih jazz glazbenika u protekla tri desetljeća u jesen 2020. objavljuje svoj peti solistički album Crta kojega će nam predstaviti u sklopu programa Jazz u Močvari.

Istaknuti je zagrebački jazz gitarist i skladatelj, član brojnih jazz bendova (Ten Directions, Mirokado Orchestra, Kvartet Groovie i Mediteran Trio), a s autorskim triom početkom 2000. snima dva odlična albuma – Lancun i Bava od kojih je posljednji bio nominiran za diskografsku nagradu “Porin” u kategoriji najboljeg jazz albuma 2003.

Zajedno s Jankom Novoselićem, s kojim svira u grupi Kozmodrum, pokrenuo je izdavačku kuću Zona Muzika. Zadnjih nekoliko godina surađuje i s kantautoricom Majom Posavec. Više o Ivanu doznajte na Wikipediji.

Videospot: Ivan Kapec 5tet – In processu

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -