luka bucić 2020

U Začaranoj Močvari i njihovim FB Live Sessionsima nastupaju Ana Avramov i Luka Bucić

Ovaj tjedan u Začaranoj Močvari i njihovoj FB Live Sessionsima vam sviraju Ana Avramov, srpska kantautorica s berlinskom adresom, koja će otkriti sve nijanse svog dream popa i ravničarske melankolije, a poslije nje ćete uživati u autorskim pjesmama požeškog kantautora Luke, koji će predstaviti materijale s još neobjavljenog, debitantskog albuma “Oprost” uz pratnju Antonia Sovčika na klasičnoj gitari.

Budite uz Facebook stranicu Začarane Močvare u četvrtak, 30. travnja 2020. godine od 21 do 22 sata.

Ana Avramov

Glazba Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizam. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljive melankolične boje. Njen glazbeni stil kreće se unutar koordinata dream popa, shoegazea i noise popa s izletima u blues, pshiodeliju, indie ili postrock. Anin kontraalt vokal kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotički, moćan, intiman, dok je kritika pokušava usporediti s PJ Harvey, Neil Youngom, Bob Dylanom ili Tom Waitsom, ona sama razvija svoj unikatan glazbeni jezik zadnjih godina.

Krajem 2018. objavila je EP Open Heart za izdavačku kuću Kontra, a album je prepoznat od strane kritike i publike. Prije solo kantautorskog rada, Ana je bila frontwoman i gitaristica indie alternativnog benda In Absentias, s kojim je izdala album Far Out. Nastupala je s bendom i samostalno po najznačajnijim festivalima u regiji, ali i samostalno. Surađivala je sa švicarcem Cyrill Limom, na čijem prvom LP albumu potpisuje vokale, ali i s različitim istaknutim kantautorskim imenima u regiji (Ana Ćurčin, Denis Katanec, Ivica, Una Gašić, Palms Voice…).

Luka Bucić

Luka Bucić je kantautor s Požeškom adresom. Glazbom se počinje baviti još u osnovnoj školi kada pohađa nastavu iz klasične gitare u sklopu osnovne i srednje glazbene škole u Požegi. Prvi izleti izvan okvira klasike događaju se ranih 2000.-ih tijekom kojih u nekolicini lokalnih bendova svira gitaru i prvi put se okušava kao vokalist. U ovom razdoblju nastupa s raznim bendovima na velikom broju kulturnih manifestacija i samostalnih koncerata u Požegi i okolici i Zagrebu. 2007. godine se seli u Zagreb gdje započinje studij medicine uz koji nastavlja sviranje u samostalnom aranžmanu i kao gitarist u metal i heavy metal bendovima.

2016. godine započinje s kantautorskim projektom jednostavno nazvanim Luka i s vlastitim pjesmama i cover programom nastupa diljem Hrvatske, a okušao se kao ulični svirač po zagrebačkim ulicama, na ulicama Barcelone i duž jadranske obale. Tijekom ljeta 2019. godine snima svoj prvi ozbiljni video uradak pod imenom Luka – live in the Ghetto u splitskom klubu Academia Club Ghetto. Trenutno na požeškoj adresi radi na materijalu za prvi samostalni album pod imenom Oprost čije snimanje bi trebalo započeti tijekom ljeta 2020. godine.

ana avramov

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -