the sherlocks | 2023.

The Sherlocks, britanski indie rock bend, premijerno nastupa u Tvornici kulture u utorak, 28. studenog 2023. godine

The Sherlocks, indie rock atrakcija iz južnog Yorkshirea, premijerno stiže pred zagrebačku publiku. A ovaj će bend u sklopu svoje velike europske turneje kojom promoviraju novi album “People Like Me & You” nastupiti u Tvornici kulture u utorak, 28. studenog 2023. godine.


Bend The Sherlocks čine braća Kiaran Crook na vokalu i gitari te Brandon Crook na bubnjevima. Dodajmo da su im se 2020. godine kao novi članovi pridružili gitarist Alex Procter i basist Trent Jackson. Tijekom posljednjih je godina sastav postao jedan od najtraženijih live bendova u Ujedinjenom Kraljevstvu, a svojim koncertima je The Sherlocks priskrbio lojalnu bazu obožavatelja koja je pratila njihov put od pubova i malih klubova sve do stadiona i velikih arena te rasprodanih europskih turneja i svjetskih pozornica.

The Sherlocks su svoju glazbenu karijeru započeli sviranjem covera po engleskim pubovima 2010. godine. A nakon nekoliko uspješnih autorskih singlova, 2016. godine su nastupili na teksaškom SXSW festivalu. Svoj debitantski album Live for the moment objavili su 2017. godine za diskografsku kuću Infectious Music. Dvije godine kasnije objavljuju svoj drugi album Under your sky, a 2022. godine i treće studijsko izdanje World i understand.

Sva tri albuma zauzela su visoka mjesta na glazbenim ljestvicama Top 20 albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu

Bend je istoimenim singlom najavio objavu svog četvrtog albuma People Like Me & You. Njegov izlazak je planiran za kolovoz 2023. godine, a njega će The Sherlocks promovirati tijekom jeseni 2023. godine na svojoj najvećoj turneji dosad. Turneja će krenuti početkom listopada iz Ujedinjenog Kraljevstva, a nakon kratke će pauze u studenom i prosincu uslijedit će koncerti u ostatku Europe. Nastupat će u Parizu, Zürichu, Segrateu, Bologni, Beču, Pragu i Budimpešti. A nakon budimpeštanske, napokon stižu i na zagrebačku pozornicu i to u Tvornicu kulture!

Alternativni rock bend The Sherlocks afirmirao se i nastupima kao support grupa na turnejama i velikim koncertima eminentnim izvođačima kao što su Liam Gallagher, Kings of Leon, Kaiser Chefs, The Libertines ili The Kooks. A vrlo su ih brzo zavoljeli i svjetski poznati kritičari. Svojim su gitarskim zvukom te zaraznim stihovima i melodijama osvojili obožavatelje diljem svijeta, a krajem srpnja 2023. godine će objaviti i svoj drugi po redu singl s novog albuma. Lomitelji srdaca promovirat će novi album i u Tvornici kulture u utorak, 28. studenog 2023. godine. Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite na svim prodajnim mjestima Entria. Više o ovom britanskom alt-rock bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: The Sherlocks – People like me and you

Tagged