the lemonheads - its a shame | vintage industrial bar zagreb | 2022.

The Lemonheads, američki indie heroji predvođeni Evanom Dandom vraćaju se u Zagreb i to u Vintage Industral Bar u utorak, 3. svibnja 2022. godine

The Lemonheads, američki indie heroji predvođeni Evanom Dandom, vraćaju se u Zagreb! Svoj koncert će održati u Vintage Industrial Baru u utorak, 3. svibnja 2022. godine. The Lemonheads dolaze u sklopu “It’s a Shame About Ray” obljetničke turneje kojom slave 30 godina tog legendarnog albuma, a svirat će ga u cijelosti. Prozvan jednim od najboljih generacijskih albuma, neki kritičari su ga opisivali bubblegungeom. Nekako su ga pokušavali smjestiti između grungea i melodičnog popa.

Kultni studijski album je obilježio devedesete uz pjesme poput It’s a Shame About Ray, Confetti, My Drug Buddy, Alison’s Starting to Happen, Bit Part ili Kitchen. Veliku obljetnicu prati i izlazak deluxe izdanja koje sadrži primjerice i do sada neobjavljene sessione ili demo snimke koje će po prvi puta biti na vinilu. A ovaj zagrebački nastup bit će prilika čuti kultne pjesme s legendarnog albuma It’s a shame about Ray.

No, čut ćemo i presjek karijere benda uz singlove poput Hospital, Into Your Arms, Left For Dead, Being Around ili Big Gay Heart. The Lemonheads su osnovani davne 1986. godine, a Evan Dando je do danas ostao jedini originalni član. Globalni uspjeh doživjeli su s albumima It’s A Shame About Ray i Come On Feel The Lemonheads te obradom klasika Simona & Garfunkela Mrs Robinson koja je zabilježena kao njihov najuspješniji singl.

Bend se raspao krajem prošlog milenija, no ponovo se okupio 2005. godine

Lemonheads su krajem 90-tih godina 20. stoljeća prestali s radom, ali su se na scenu vratili 2005. godine. A kolekciju obrada naziva Varshons grupa je izbacila 2009., kao i Varshons 2 deset godina kasnije s interpretacijama pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds i Lucinda Williams. Sve što vas dodatno zanima o ovom bubblegrunge bendu doznajte na Wikipediji.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 100 kuna koja će vrijediti do nedjelje, 13. ožujka. Dan nakon, pa do ponedjeljka, 2. svibnja cijena će iznositi 120 kuna. Na dan koncerta ulaznica će koštati 140 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te putem online shopa Eventim.

VIDEO: The Lemonheads – Mrs Robinson

Tagged