Auld Reekie String Band

The Auld Reekie String Band – tradicionalna folk glazba na Sceni Amadeo

The Auld Reekie String Band osnovan je 2018. godine u folk pubu The Royal Oak u Edinburghu (Škotska, VB), u kojem njegovi članovi redovito nastupaju. Veliku većinu repertoara čine pjesme i kompozicije Old time žanra Američke folk glazbe, čiji se korijeni mogu naći u Engleskoj, Škotskoj i Irskoj tradicionalnoj glazbi te u glazbenim tradicijama koje su robovi iz Afrike donijeli u Novi svijet.

U interpretaciji The Auld Reekie String Banda, ova tradicionalna folk glazba koja priča o planinama i rijekama, teškom radu doseljenika, ali i o njihovim nevoljama i ljubavi, dobiva modernu dimenziju, primjereniju današnjim potrebama.

Koncert se održava na Sceni Amadeo u subotu, 3. kolovoza 2019. godine s početkom u 21 sat. Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 na Gornjem gradu.

The Auld Reekie String Band čine Linda Larking na gitari, James Stewart na bendžu, Ben Errington na violini i Jakov Jandrić na bas gitari. Više o bendu doznajte na mrežnoj stranici na Facebook stranici.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -