tamara obrovac quartet | ckim zagreb | 20.02.2022.

Tamara Obrovac Quartet nastupa u Centru za kulturu i informacije Maksimir u nedjelju, 20. veljače, 2022. godine

Tamara Obrovac quartet u novoj sezoni koncerata nastupa u Centru za kulturu i informacije Maksimir u nedjelju, 20. veljače 2022. godine u 20 sati. Na koncertu će pretpremijerno predstaviti dio novog glazbenog materijala pa će tako publika u CKIM-u ekskluzivno moći čuti nove Tamarine skladbe. Dodajmo da je ovaj kvartet jedna od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija koja djeluje u neizmijenjenom sastavu od 1997. godine. S Tamara Obrovac Quartetom ona je prije više od 20 godina po prvi puta predstavila novi način razmišljanja i komponiranja. U njemu uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem. A to je i ostala glavna karakteristika njenog glazbenog izričaja do danas.

Na koncertu vas očekuje uvijek nov i uzbudljiv spoj Istre i jazza. A taj spoj prezentirat će sjajni glazbenici quarteta kojeg uz Tamaru čine Matija Dedić (klavir), Krunoslav Levačić (bubnjevi) i Žiga Golob (kontrabas). Tijekom više od 20 godina quartet je obišao mnoštvo domaćih i regionalnih pozornica. Održao je čitav niz izvrsno prihvaćenih koncerata na nekim od najpoznatijih inozemnih jazz festivala i klubova. Izvojit ćemo Luneburger Jazz Nights, Jazzahead Bremen, Dusseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko, Jazz Festival Steyr

Njihov posljednji CD Ulika revival izašao je 2014. godine za švicarski Unit records. Dodajmo da je dobio zaista izvrsne kritike u mnoštvu relevantnih inozemnih jazz medija. “Dragi moji Zagrepčani, pozivam vas da i na ovom koncertu podijelite s nama radost muziciranja koju dijelimo protekla dva desetljeća”, kaže Tamara Obrovac. Više o Tamari i njezinim aktivnostima doznajte na mrežnoj adresi tamaraobrovac.com.

VIDEO: Tamara Obrovac quartet – Muora (live)

Tagged