radionica snimanja filma - filmski studio medika - 2020

Sudjelujte u “Radionici snimanja igranog filma” u Filmskom studiu Medika

Filmski studio Medika poziva vas na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka 2020. godine od 15 sati u Filmskom studiju Medika (Pierottijeva 11). Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Okosnica radionice snimanja filma su scenariji nastali na Radionici razvoja scenarija u 2019. godini. Radna grupa koja sudjeluje u produkciji filma, najčešće broji do 10 polaznika/ca. Grupi je često priključen student snimanja ili profesionalni snimatelj koji grupi demonstrira rad s kamerom i rasvjetom.

Na osnovu scenarija i na osnovu gledanja primjera iz postojećih filmova, grupa razmatra stilske mogućnosti za audiovizualizaciju priče, raspravlja o psihologiji, dramaturgiji, atmosferi priče, mogućim sugestivnim sredstvima i postupcima. Biraju se glumci (najčešće audicijom) i pronalaze lokacije. Održavaju se probe s glumcima i te priprema i organizira sve što je potrebno za snimanje filma.

U radu sudjeluju gostujući stručnjaci s područja snimanja lokacijskog tona, produkcije, ovisno o potrebama – specijalnih efekata, scenografije, maske. Izrađuje se knjiga snimanja ili neki drugi oblik konačne zamisli o kadriranju filma i organizaciji rada (plan snimanja).

Faza priprema za snimanje filma traje od 2 do 3 mjeseca, i svaki polaznik kroz rad na konkretnom primjeru stječe i opće primjenjiva znanja o proizvodnji filmova, potrebnoj tehnici i radu s njom, senzibilitet za parametre slike i zvuka, konceptualnu svijest o filmskom vremenu, prostoru, perspektivi te problematici rada s glumcima i usklađivanju raznih zadataka i interesa koji postoje na filmskom setu.

Također grupa stiče potrebnu koheziju, karakter i entuzijazam koji omogućuju provedbu snimanja filma. Snimanje traje od 5 do 10 dana. Moguće je u okviru radionice proizvesti više kratkih filmova.

Voditelji radionice su Josip Visković i Niko Gulam.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged