stjepan jimmy stanić - izložba "druga strana jimmyja" | kinoklub caffe bar zagreb | 2022.

Stjepan Jimmy Stanić predstavlja svoje unikatne kućice na izložbi “Druga strana Jimmyja” u Kinoteci u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine

Stjepan Jimmy Stanić će po prvi puta u svojoj 70-godišnjoj karijeri izložiti svoje unikatne kućice izrađene od recikliranih materijala i to na cjelodnevnoj izložbi naziva “Druga strana Jimmyja”. Izložba će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine u zagrebačkom Kinoteka baru. Ovaj vrhunski kontrabasist, gitarist, pjevač i izvođač svjetskih jazz standarda, kućice je počeo izrađivati prije desetak godina. Stjepan Jimmy Stanić tako stvara male i velike kućice koristeći se materijalima koji ga okružuju. Od kutija u kojima su pakirane namirnice, grančica pronađenih u prirodi pa do isteklih kartica.

“Svaki dan izradim barem jednu kućicu i na taj način se opuštam. Sve što je iskorišteno može dobiti novi smisao i to je ono što radim sa svojim kućicama. Imam ih po cijeloj kući, a možda ćete i vi jednu ponijeti svojim kućama”, rekao je 93-godišnji Stjepan Jimmy Stanić, koji je, dodajmo, i dalje fizički i mentalno nevjerojatno vitalan.

Stjepan Jimmy Stanić je do sada napravio nekoliko stotina kućica. A na izložbi Druga strana Jimmyja moći ćete vidjeti tek dio Stjepanovih radova. U svoje unikatne kućice je utkao dio svog života. A reciklažom i davanjem sebe u njih otkriva na koji način ovaj vrhunski glazbenik vidi svijet oko sebe. Unikatne kućice glazbenog duha idealan su poklon za nadolazeće blagdansko-adventsko razdoblje zaljubljenicima Jimmyjevog glazbenog opusa. Ali i svima onima koji vole detaljima ukrasiti svoje domove.

Jimmy je istinski estradni šarmer s pokrićem

Jimmyjeve kućice razgledajte na cjelodnevnoj izložbi Druga strana Jimmyja u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine od 19 sati u caffe baru Kinoteka. Te unikatne kućice ćete na izložbi moći i kupiti, a raspon cijena je od 15 do 200 kuna.

On je miljenik generacija publike koja ga zove i voli vidjeti na pozornici, s ili pred mikrofonom. A na svojoj prvoj izložbi naziva Druga strana Jimmyja družit će se s okupljenima te će reći više o svojim radovima. Za njega je jednostavno reći da stvarno nema gdje nije nastupio i nema što nije pjevao. On je zabavno-glazbeni pjevački doajen i pionir našeg estradnog svijeta, a sada, nakon preko sedam desetljeća dugoj karijeri, iskusit će nešto po prvi put.

Dođite i budite dio Jimmyjeve prve izložbe ručnih radova u Kinoteka caffe baru! A to je mjesto koje odiše umjetnošću svojim interijerom, ali i izložbenim programom. Omiljeno je mjesto zagrebačkih umjetnika i boema. Do sada je ovaj bar ugostio brojne mlade umjetnike, a svakog umjetnika možete pronaći u prostoru Kinoteke i to u vidu njegove fotografije, slike ili ručnog rada. Više o legendarnom Jimmyju Staniću doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Stjepan Jimmy Stanić – Fajront

Tagged