stillness | savski nasip - rijeka sava - zagreb | 2023.

Stillness nakon deset godina pauze ponovo nastupa i u Vintage Industrial u četvrtak, 2. veljače 2023. godine, dovodi specijalne goste!

Splitsko-zagrebačka grupa Stillness nastupit će u četvrtak, 2. veljače 2023. godine, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru i to nakon višegodišnje pauze od nastupa uživo! Veliki povratak na scenu popraćen je i novim studijskim albumom “Kocka je okrugla”. A on je, dodajmo, završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara. Osvojio je i tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan “jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma”. Dakle, ovo je koncert koji ne smijete propustiti!

A na koncertu u Vintage Industrial Baru će im se kao podrška pridružiti i šibenska hip hop atrakcija HRAM, koja je ove, 2023. godine, također dvostruko nominirana na Rock&Off nagradama i čiji je album Bijes hvaljen kao “dašak svježeg vjetra”. Također, tijekom nastupa ST!LLNESSA pridružit će se sjajni glazbenici koji su gostovali na albumu. A to su Sara Renar, Alejuandro Buendija i DJ Venom.

Kultni rap/rock/reggae bend vratio se nakon deset godina diskografske pauze. I to se vratio sjajnim, četvrtim studijskim albumom naziva Kocka je okrugla na kojem se nalazi 12 pjesama. Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. Stillness na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).

O novom albumu, ali i o samoj grupi ST!LLNESS

Album je snimljen u proljeće 2022. godine u ŠtaTeBoliK studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a na proljeće će biti objavljeno i vinilno izdanje albuma. Ulaznice su u pretprodaji u Dirty Old Shopu te u sustavu Entrio po cijeni od 8 eura. Na ulazu će cijena ulaznica biti 11 eura. Svima koji još uvijek imaju ulaznice za koncert prvotno najavljen za 7. veljače 2020. godine, one će vrijediti i za ovaj koncert. Dodajmo da Stillness priprema i novi album, a najavljuje ga singlom Budi na kojem gostuje Sara Renar.

Prvi album ST!LLNESSA naziva Sve Što Znam O Životu Je… Odabrao Đelo Hadžiselimović objavljen je 2007. godine. Drugi – Globalno Zatupljenje – Paket Za Preživljavanje – izašao je 2009. godine, a treći naziva S.T.I.-.L.L.N.E.S.S. na sceni se pojavio 2012. godine. Kroz sva tri albuma ST!LLNESS se miješajući “moćnu glazbu i još moćnije verbalne rafale” prometnuo u jedan od rijetkih bendova koji “glasno pronosi razmišljanja o društvenim kretanjima kao i introspektivne momente i emocije s kojima se može poistovjetiti svaki pojedinac”.

Osim sjajnih studijskih albuma, Stillness se s Yurijem na mjestu frontmena nameće kao jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija. Oni su nastupali doslovno na svim festivalima diljem regije te kroz 25 godina bavljenja glazbom iza sebe ostavljaju preko 500 koncerata. Od klupskih svirki do festivalskih nastupa ispred desetaka tisuća ljudi… Više o ovom rap/rock/reggae bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Stillness ft. Sara Renar – Budi

Tagged