sonido gallo negro | močvara zagreb | 30.06.2024.

Sonido Gallo Negro, meksička psychedelic cosmic cumbia, nastupa u Močvari u nedjelju, 30. lipnja 2024. godine

Sonido Gallo Negro, meksička psychedelic cosmic cumbia, nastupa u Močvari u nedjelju, 30. lipnja 2024. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Cijena ulaznice za ovaj koncertni spektakl iznosi 15 eura u pretprodaji te 19 na dan koncerta.

Ima li što bolje od psihodelične cumbia zabave u ljetno doba? Vjerojatno bi mnogi smislili poneku stvar koja mu zvuči bolje od ovoga, ali svi oni koji dođu na koncert grupe Sonido Gallo Negro lako će shvatiti da su ti mnogi bili u krivu. Potpuno ludilo koje kreiraju ovi Meksikanci od 2010. godine sada ćemo doživjeti uživo u Močvari.

Osnivači Sonido Gallo Negro su prije ovog benda svirali u raznim surf-punk bendovima pa je jasan utjecaj te glazbe na njihov zvuk. No, oni su se prije svega oslonili na cumbiju i to peruansku verziju te glazbe te je spojili s psihodeličnim rockom kako bi dobili svoj autentičan zvuk. Ono što je posebno zanimljivo kod njih je činjenica da u svojem sastavu imaju i theremin kojim stvaraju dodatne sulude zvukove.

Ovaj 9-člani bend je još jedan od klasičnih primjera kako se pravilno igrati s tradicijom i osuvremeniti je

Oni neprestano istražuju peruansku cumbiju, a spajaju je sa surfom, psihodeličnim rockom i nečim što bi se moglo nazvati soundtrackom spaghetti-westerna. Uz to, nije im strano ni dublje istraživanje tradicijske muzike. Tako ćete u njihovoj muzici čuti i zvukove glazbe za koju vjerojatno nikada niste čuli. Točnije huayno, sonidero cumbia i boogaloo.

Sonido Gallo Negro su u svojoj karijeri objavili pet studijskih albuma. A od tih pet dva su izašla za kultnu izdavačku kuću Glitterbeat Records. Također, svirali su na brojnim velikim festivalima i raznim državama. Kažu da su do sada nastupali u 50-ak različitih država, a napokon će i Hrvatsku dodati na taj popis. Sve dodatne informacije vezane za ovaj meksički bend doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Sonido Gallo Negro – Bufo

Tagged