snow queen trophy 2020 / zagreb sljeme

Skijaška utrka Snježna kraljica – najbolji svjetski skijaši današnjice na Sljemenu

Prvih dana siječnja 2020. godine, dok još živi u blagdansko – adventskom ozračju, Zagreb će ugostiti neke od najboljih skijaša današnjice kojima je Snow Queen Trophy visoko na ljestvici omiljenih skijaških utrka FIS Svjetskog skupa.

Skijaške utrke Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, koje se organiziraju od 2005. godine, održavaju se od 4. do 7. siječnja 2020. godine. Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku, a jedanaesti put mušku utrku Audi FIS Svjetskog kupa.

Na skijaško natjecanje na vrhu planine Medvednice Sljemenu, čiji obronci sežu do neposredne blizine samog središta grada, očekuje se dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja, a s njima i više od 400 članova njihovih ekipa.

Snježna kraljica započinje 4. siječnja 2020. godine u večernjim satima javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Obzirom na blagdansku atmosferu u gradu te zabavu koja prati Advent u Zagrebu, to je izvlačenje samo po sebi atrakcija za skijaše, ali i za Zagrepčane i njihove goste.

Sljedećega dana, 5. siječnja, održava se na Sljemenu utrka slalomašica, a u večernjim se satima u središtu grada izvlači redoslijed za mušku slalomsku utrku koja će se voziti u nedjelju, 6. siječnja 2020. godine.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i sjajnoj atmosferi oba natjecateljska dana na skijalištu, ali i u gradu, zagrebačke su skijaške utrke omiljene među navijačima i publikom.

Ugled sljemenskih utrka potvrđuje i to što su uvrštene u Club 5+ Ski Classics, kojem pripadaju najbolji tradicionalni organizatori utrka Svjetskog skijaškog kupa.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Skijaška utrka Snježna kraljica – najbolji svjetski skijaši današnjice na Sljemenu

Comments are closed.