snow queen trophy 2020 | sljeme - zagreb - croatia

Skijaška utrka Snježna kraljica – najbolji svjetski skijaši današnjice na Sljemenu

Prvih dana siječnja 2020. godine, dok još živi u blagdansko – adventskom ozračju, Zagreb će ugostiti neke od najboljih skijaša današnjice kojima je Snow Queen Trophy visoko na ljestvici omiljenih skijaških utrka FIS Svjetskog skupa. Skijaške utrke Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, koje se organiziraju od 2005. godine, održavaju se od 4. do 7. siječnja 2020. godine. Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku, a jedanaesti put mušku utrku Audi FIS Svjetskog kupa.


Program Snow Queen Trophy 2020

Subota, 4. siječnja 2020. – Ženski slalom

  • 11.00 – 17.30Ladies’ World Cup Show na Krumpirištu na Sljemenu – zabavni program s DJ-om za gledatelje (ulaz s ulaznicom za natjecanje)
  • 13.00 – start 1. vožnje ženske slalomske utrke
  • 16.15 – start 2. vožnje ženske slalomske utrke
  • 17.15 – proglašenje pobjednica ženske utrke u cilju

Nedjelja, 5. siječnja 2020. – Muški slalom

  • 13.00 – 19.00Men’s World Cup Show na Krumpirištu na Sljemenu – zabavni program s DJ-om za gledatelje (ulaz s ulaznicom za natjecanje)
  • 14.15 – start 1. vožnje muške slalomske utrke
  • 17.40 – start 2. vožnje muške slalomske utrke
  • 18.35 – proglašenje pobjednika muške utrke u cilju

Ulaznice i prijevoz na Sljeme

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1. siječnja 2005. do 31. prosinca 2012.) iznosi 15 kuna.

Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Kupnjom ulaznica uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma uz nastup najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljemenu, gledateljima je u cijeni svih vrsta ulaznica uključen prijevoz, nastup DJ-a te ponovno besplatna hrana i piće, po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu.

U ulaznice je uključen i prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima natjecanja, ljubiteljima skijanja i navijačima odobrava 40% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu. Popust se može koristiti od 3. do 6. siječnja 2020. sa svih kolodvora do zagrebačkog Glavnog kolodvora, odnosno Stubičkih Toplica i natrag na udaljenostima većim od 25 kilometara.

Popust se ostvaruje na temelju ulaznice za utrku, a putnici prilikom kupnje karte za vlak trebaju izjaviti da putuju na utrku te pokazati ulaznicu prilikom pregleda karata u vlaku. Također, popustom se u navedene dane mogu koristiti i slovenski državljani za povratna putovanja iz kolodvora Slovenskih željeznica do zagrebačkog Glavnog kolodvora, odnosno Stubičkih Toplica.

O skijaškoj utrci Snow Queen Trophy

Na skijaškom natjecanju na vrhu planine Medvednice Sljemenu, čiji obronci sežu do neposredne blizine samog središta Grada Zagreba, očekuje se dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja, a s njima i više od 400 članova njihovih ekipa.

Snježna kraljica započinje u petak, 3. siječnja 2020. godine u 18 sati javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Obzirom na blagdansku atmosferu u gradu te zabavu koja prati Advent u Zagrebu, to je izvlačenje samo po sebi atrakcija za skijaše, ali i za Zagrepčane i njihove goste.

Sljedećega dana, u subotu, 4. siječnja, održava se na Sljemenu utrka slalomašica, a u nedjelju, 5. siječnja na rasporedu je muška slalomska utrka.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i sjajnoj atmosferi oba natjecateljska dana na skijalištu, ali i u gradu, zagrebačke su skijaške utrke omiljene među navijačima i publikom.

Snow Queen Trophy – Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se od 2005. godine. Te je godine Hrvatski skijaški savez organizirao prvu – žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa, a Zagreb postao nezaobilazno mjesto održavanja utrka Svjetskog kupa.

Od 2008. godine ženskoj utrci pridružena je i muška, a od prve utrke, do danas, Snow Queen Trophy su među najgledanijim utrkama Svjetskog kupa. Brojne su posebnosti Snow Queen Trophy utrka: jedino na sljemenskim utrkama pobjednica i pobjednik dobiju krunu i proglašavaju se snježnim kraljicom i kraljem, a atmosfera u kojoj se utrke održavaju predmet je hvale kako najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša, tako i svih gostiju utrka.

Sve to svrstalo je 2013. godine Snow Queen Trophy utrke u Club 5 Ski Classics, udruženje tradicionalnih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa, čime su one stale uz bok vodećih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmisch Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i ostalih.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged