sharon kovacs | 2020.

Sharon Kovacs, karizmatična soul kantautorica, nastupa u Tvornici kulture u srijedu, 11. ožujka 2020. godine

Sharon Kovacs, karizmatična soul kantautorica koja je Europu i ostatak svijeta osvojila besprijekornom talentom, u srijedu, 11. ožujka 2020. godine, gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture. Taj je koncert ujedno i prvi koncert proljetne sezone Musicology Barcafe Sessionsa 2020. godine. Ova pjevačica specifičnog glasa, kantautorica i žena magične karizme, slovi za nasljednicu Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey. Musicology Barcafe Sessions Kovacs će ekskluzivno ugostiti u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svojim standardnim destinacijama gdje, kao i uvijek, promoviraju posebno birane glazbene umjetnike. I dodajmo, cijene ulaznica iznose 125 kuna u pretprodaji i 150 na dan koncerta.

Nizozemska je poznata po tulipanima, siru i slobodi konzumiranja marihuane, a odnedavno i po Sharon Kovacs. A ona je doista njihov najimpresivniji proizvod. Svoj glazbeni put počela je u barovima Eindhovena gdje je osvajala svojim specifičnim glasom i ogromnim talentom. Potaknuta uspjehom u svojoj zajednici, odlučila je odškolovati svoj glas upisavši Rock City Institute, privatnu glazbenu akademiju. Iskustvo na akademiji bilo je vrijedno a tamo je i upoznala svoje članove benda.

Live svirkama i glazbenom akademijom “iscrtala je vlastiti, jedinstveni put kroz životne zaplete i svojom opakom primamljivošću osvojila svijet”. Prvim singlom My Love iz 2013. ostvarila je ogroman uspjeh koji je pratio i izlazak debitanskog albuma Shades of Black.

Milijuni pregleda na You Tubeu, tisuće komentara i zvijezda je rođena!

Njeni glazbeni uzori Amy Winehouse, Billie Holiday, Nina Simone i mnoge druge soul dive pomogle su u kreiranju njenog glazbenog stila, a njezina najveća snaga osim glasa leži u pisanju vlastitih tekstova koji su brutalno iskreni. Njezin sljedeći album, Cheap Smell, jedan je od najotvoreniji, najiskrenijih i nadahnutih soul albuma desetljeća kojim je pronašla pozitivu u najtežim životnim skretanjima. Bez straha se dotakla dobrih i loših aspekata modernih veza, u pjesmama ispovjeda divlju ljubav, nezdrave odnose, ovisnost i hedonizam, sve što je posljednjih godina prati na njenom životnom putu. Od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do izgradnje nove KOVACS obitelji.

“Album predstavlja putovanje u kojem pronalazim ono što mi je potrebno kako bi bila zadovoljna sa sobom. Ali on mi pomaže i da prihvatim dijelove sebe koji možda nisu savršeni”, priznaje Sharon Kovacs. Cheap Smell album je i mračan i sladak, besprijekorno ilustrirajući pronalaženje svog bitka kroz krahove i slomove kako bi se na kraju opet izgradila.

Ova Nizozemka s berlinskom adresom i glazbom koja svira u svakom kutku planete, Zagrebu će predstaviti svoja dva albuma i zarezati dušu i srce svih posjetitelja. Nahranit će sve u Tvornici svojim glasom i tekstovima. Ona će nas na jedan dan utopiti u vrtuljak emocija. A uz izvrstan ritam razveselit će nas i svojom dječačkom razigranošću. Više o ovoj nizozemskoj soul pjevačici Kovacs doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Sharon Kovacs – Cheap Smell | Live at Wisseloord

Tagged