runda digital day 2019

Runda Digital Day 2019 | Konferencija namijenjena glazbenim profesionalcima održava se u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani od 4. do 7. studenog 2019. godine

Beograd, Zagreb i Ljubljana domaćini su prvog izdanja glazbene konferencije Runda Digital Day, koja će od 4. do 7. studenog 2019. godine okupiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije. Ova konferencija namijenjena je izdavačima, glazbenicima i glazbenim profesionalcima. Ali i svima koji žele saznati nešto više o digitalnoj distribuciji glazbe. Konferencija u Zagrebu održava se u četvrtak, 7. studenog, s početkom u 9 sati u Kulturno informativnom centru znanom i kao KIC, a koji se nalazi u Preradovićevoj 5. Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju.

U tri dana i tri različita grada Runda Digital Day ugostit će predstavnike Merlina, Spotifya, IMPALA-e, WIN-a, Sonosuitea i Xplore Musica. Ali i cijeli niz regionalnih izdavača, izvođača i predstavnika glazbenih organizacija iz regije. Hrvatsku će metropolu posjetiti važna svjetska lica glazbene industrije. Ali i gosti koji će iz prve ruke otkriti odgovore na brojna pitanja vezana uz glazbu na digitalnim platformama. Kao i pitanja vezana uz popratne teme.

Na zagrebačkom eventu gostovat će Jennifer Masset iz Spotifya, koja će održati radionicu i sudjelovati u jednom od panela, Helen Smith, direktorica Impale, Didier Gosset – direktor komunikacija Impale te Alexandra Tonisastre iz Sonosuitea.

Regionalne snage na konferenciji Runda Digital Day 2019 Zagrebu predstavljaju kompanije, organizacije i ustanove

A to su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska diskografska udruga (HDU) te Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), HDS ZAMP, Croatia Records, Menart, Aquarius Records, Dallas Records, Agapa Music, IDJ, LAA, Password Production, Charm Music i mnogi drugi.

Među temama koje će biti obrađene na panelima ili prezentacijama ističu se one vezane uz digitalnu distribuciju glazbe. Primjerice, što su to ISRC kodovi i autorska prava u digitalno doba. Kako pripremiti svoju izdavačku kuću i lansirati nove izvođače u digitalnom okruženju. Ili što donosi budućnost digitalnog streaminga u regiji?

Pozicija žena i njihova prepoznatljivost u glazbenom biznisu danas također je jedna od tema razgovora. A organizatori posebno ističu i prezentaciju projekta Music Moves Europe iz Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture, gdje će svi zainteresirani dobiti uvid i potrebne informacije o mogućim prijavama za glazbene projekte koje financira Europska unija kroz posebne kulturne fondove. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi rundadigital.com.

Tagged