Tko pjeva zlo ne misli / KUD Sloga Pakrac

Prvi dan škole uz mjuzikl “Tko pjeva zlo ne misli” u Teatru na Trešnjevci

Teatar na Trešnjevci sezonu 2019. / 2020. počinje prvoga dana nove školske godine, u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine u 20 sati, s mjuziklom Tko pjeva zlo ne misli autora Alfija Kabilja u izvedbi mladih umjetnika iz Pakraca. Mladi izvođači (glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti) od 15 do 25 godina iz Kulturno prosvjetnog društva SLOGA iz Pakraca izvest će priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća, nastalu prema “Dnevniku maloga Perice” autora Vjekoslava Majera. Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima – od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena.

Predstavu, koja je premijerno izvedbena 17. svibnja 2019. godine u Pakracu, pripremala su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta Ne živiš snove dok spavaš – probudi se.

Projekt je Kulturno – prosvjetno društvo Sloga Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali).

Zagrebačka će publika moći upoznati ovu veselu družinu iz Pakraca na sceni Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine s počekom u 20 sati.

centar za kulturu trešnjevka - logo 2019

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -