dirty old shop - tratinska ulica 18, zagreb / 2020

Provedite prvi ovogodišnji Record Store Day u zagrebačkom Dirty Old Shopu!

Svaki ljubitelj analognog zvuka zna da je treća subota u travnju još od 2008. godine tradicionalno dan kada se ploča kao nosač zvuka stavlja u prvi plan. Isprva zamišljen kao dan koji je trebao služiti kao promocija malih i nezavisnih prodavaonica koje prodaju glazbu na tada gotovo izumirućem formatu, gramofonskoj ploči, Record Store Day je danas postao globalan događaj u kojem sudjeluje cijela glazbena industrija, indie i major labeli, mali nezavisni dućani i veliki glazbeni lanci i prodavaonice. Kako je ova 2020. godina specifična po svemu, tako u travnju nismo proslavili Record Store Day, tj. Dan prodavaonica ploča, no nije sve crno jer u sljedeća tri mjeseca će se održati čak tri Record Store Daya, počevši s prvim koji će se održati u subotu, 29. kolovoza 2020. godine!

Iako radi epidemije korona virusa i svih restrikcija koje idu uz virus uobičajene svirke neće biti, u Dirty Old Shopu u Tratinskoj ulici 18 su pripremili razna iznenađenja i pogodnosti kako bi obilježili glazbenim fanovima najdraži dan i, bar nakratko, zaboravili događaje koje nam je 2020. do sada priuštila. Samo ovaj tjedan u dućan je stiglo 500 albuma (puno novih i ponešto naslova koje smo već imali) pa tako u ponudi Dirty Old Store sad ima preko 3.500 ploča, što ga čini dućanom s najvećim izborom novih naslova u gradu.

Također, na sve izložene ploče (osim RSD izdanja) odobrava se 10% popusta, neovisno o načinu plaćanja, a uz draga i poznata lica posjetitelji će se moći počastiti pićem i grickalicama. Radno vrijeme će biti produženo, od 9 do 17 sati, kako bi svi zainteresirani imali priliku navratiti i provjeriti našu ponudu,a i da bi se izbjegle gužve.

Sve posjetitelje se poziva da nose zaštitne maske, jer bez njih neće biti moguće ući u dućan te da se pridržavaju svih drugih propisanih mjera.

Drugi Record Store Day održat će se 26. rujna (paralelno uz projekt Tratinska se budi), dok je treći Record Store Day zakazan 24. listopada 2020. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged