matija dedić - proljeće u zaboku 2022

Proljeće u Zaboku 2022 – Matija Dedić “svira Arsena” na ljetoj pozornici Krčme Polanović

Matija Dedić u subotu, 11. lipnja 2022. godine, u sklopu Proljeća u Zaboku izvodi album “Matija svira Arsena”. Ulaznice za ovaj spektakl po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, dok će na ulazu koštati 90 kuna. Broj ulaznica je ograničen! Vrata ljetne pozornice otvaraju se u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 21 sat.


“Jako se veselim nastupu u Zaboku, pogotovo što ću prvi put nastupiti na ljetnoj pozornici u Polanoviću. Drago mi je da su se koncerti vratili i da ponovno možemo nastupati kao prije. Dat ću sve od sebe da zabočkoj publici predstavim očevu glazbu i siguran sam da će to biti na obostrano zadovoljstvo. Zato pozivam sve da dođu na koncert u subotu”, rekao je Matija Dedić.

Matija je 2016. godine osvojio šest Porina s albumom “Matija svira Arsena”

“Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior.” Tim riječima glazbeni kritičar Zlatko Gall honorirao je obojicu.

Da, ima nešto posebno u tome kad je povezanost veća od same glazbe… Kada o nekome znate više od onoga što se da iščitati iz stihova ili notnog zapisa. Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album Matija svira Arsena koji nakon sedam godina još uvijek nije izgubio na svježini. Više o Matiji doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi matijadedic.com.

Proljeće u Zaboku! A što je to? Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima – organizirat će se koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, a bit će tu i biciklijada! Za svakoga ponešto! Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi. Više o događajima na ovom festivalu doznajte na službenoj Instagram stranici.

Video: Matija Dedić – Ispod Moga Pramca (Tempera)

Tagged