martina ištvan - skok u sebe - 2020

Projekt “Oni dolaze…” predstavlja umjetnicu Martinu Ištvan s izložbom Vertigo

Projekt “Oni dolaze…..” predstavlja umjetnicu Martinu Ištvan s multimedijalnom izložbom “Vertigo” čije će se otvorenje održati 7. veljače 2020. godine u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Proces propitivanja identiteta ujedno označava i postupak ograđivanja od problema koji su dio onoga što čini bivstvo svake osobe. Analitičkim instrumentarijima poput introspekcije ili retrospekcije moguće je ponirati u vode podsvjesnog i spoznati uzroke vlastitih destruktivnih mehanizama.

Proces spoznaje podsvjesnih mehanizama svojstven je svakom čovjeku, a svoju inačicu uranjanja u podsvjesno Martina Ištvan predstavlja u multimedijalnoj izložbi Vertigo.

Izložbu čine dvije kiparske instalacije, kinetička skulptura i zasebni video rad kojima umjetnica bilježi trenutke osobne fragmentacije u različitim periodima života, kao i metode kojima se autokritički hvata u koštac s isplivanim fragmentima podsvijesti.

Izložba će biti otvorena do 15. veljače 2020. godine, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

O Martini Ištvan

Martina Ištvan magistrica je likovne edukacije, smjer kiparstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje titulu stječe pod mentorstvom Vlaste Žanić. Svoje formalno umjetničko obrazovanje nadopunjuje studijima likovne pedagogije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademiji likovnih umjetnosti u Osijeku.

Sudjeluje u nizu grupnih izložaba među kojima je najbitnije spomenuti Pi*kin dim u Esseker centru u Osijeku i Susreti u nastajanju u Kulturnom centru Osijek. Na Unseen filmskom festivalu u Cavtatu prikazuje svoj prvi eksperimentalni film Vertigo. U sklopu projekta Grad na drugi pogled u Karlovcu 2019. izvodi performans Zvijezda, dok nešto kasnije u 2019. također sudjeluje na međunarodnom izložbenom programu Trans-Form 2019 u Muzeju suvremene umjetnosti u Ljubljani. Sudionica je virtualnog, internacionalnog izložbenog projekta Open Art 2019. Dobitnica je nagrade Akademskog vijeća ALU najuspješnijim diplomantima akademske godine 2018./2019.

Dobitnica je nagrade A4 u sklopu koje je izlagala u Galeriji umjetnina Split te će ove godine samostalno izlagati u Galeriji Kortil u Rijeci, Galeriji Široj u Zagrebu te Galeriji Waldinger u Osijeku. U pripremi joj je samostalna izložba u Galeriji ULUPUH u Zagrebu. Članica je HDLU od 2019. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Projekt “Oni dolaze…” predstavlja umjetnicu Martinu Ištvan s izložbom Vertigo

Comments are closed.