predstava "zamisli" / teatar tirena

Predstava Zamisli – predstava za obiteljsku publiku koja se bavi maštom i kreativnošću

Znate li što je zajedničko državi, kotaču, vašoj omiljenoj pjesmi i računalu? Sve ih je netko izmaštao prije no što su nastali! Mašta je vjerojatno najvažnija sposobnost ljudskog roda: zahvaljujući njoj rješavamo probleme, izumljujemo izume i stvaramo umjetnička djela. Nove generacije odrastaju uz tehnologiju, okružene su i zagušene ogromnom količinom sadržaja i zato maštaju sve manje… Rijetko im je dosadno. A dosada je nužna da bi se maštalo.


Predstava Zamisli bavi se maštom i kreativnošću, istražuje mehanizme maštanja, pokazuje djeci razne načine na koje mogu maštati i ohrabruje ih da misle svojom glavom, da se usude biti drugačiji. Za maštanje nam nije potrebno baš ništa, samo malo vremena. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Što više maštaš, to ti bolje ide.

Ili kao što ekipa predstave poručuje – Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!

O predstavi Zamisli

Nakon iznimno uspješnog gostovanja na 53. BITEF-u, Teatar Tirena najavljuje novu premijeru za obiteljsku publiku, predstavu koja se bavi maštom i kreativnošću.

Predstava Zamisli bit će premijerno biti izvedena u četvrtak. 10. listopada 2019. godine u 19 sati u Kazalištu Mala scena.

Predstavu koja je nastala kroz improvizacije s glumcima autorski potpisuju redateljica Nora Krstulović i dramaturginja Nina Horvat, kojima je ovo druga suradnička produkcija.

U predstavi igraju Davor Kovač i Veronika Mach, a ostatak autorskog tima čine skladatelj Darko Horvat, kostimografkinja Lucija Prstec Smolčec, scenografkinja Iva Milley te dizajnerica Ana Goja.

O Teatru Tirena

Teatar Tirena je kazalište u kojem su tijekom 22 godine postojanja obrađivane mnoge teme koje se tiču dječjeg odrastanja. Na taj način Teatar Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovaraju i kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

Ovom kazalištu cilj je biti podrška u odrastanju djeci i mladima i zato kontinuirano rade predstave koje svojom formom i sadržajem korespondiraju sa svojom ciljanom publikom.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged