Quizzical Körper - C Over? / Subscena Medika

Predstava “C Over?” kazališnog kolektiva Quizzical Körper održat će se u Medici

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave “C Over?” kazališnog kolektiva Quizzical Körper. Predstavu možete pogledati u subotu, 10. kolovoza 2019. godine od 20 sati u Dvorani za izvedbene umjetnosti Medika.

Ulaz na predstavu je besplatan. “C Over?” je izvedbeni eksperiment koji se zalaže za dekriminalizaciju seksualnog rada u Zagrebu. U njemu sudjeluju žene koje izražavaju vlastite stavove putem plesa i poezije.

Predstava C Over? nastala je kao rezultat intenzivne petodnevne radionice plesnog kazališta The Sacred Feminine, održane u sklopu programa umjetnici u rezidenciji koja je trajala od 5. do 9. kolovoza 2019. godine u AKC Medici.

  • autorice: Quizzical Körper i gošće
  • izvođačice: Petra Brnardić, Irene Carreno i Rebecca Mary
  • dramaturgija: Mieke Weckesser
  • umjetničko vodstvo: Andrea Lagos

Umjetnička rezidencija Quizzical Körper

Quizzical Körper umjetnička rezidencija dio je SubScena programa u 2019. godini. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode AKC Attack i Udruga Cirkorama unutar Autonomnog kulturnog centra Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za aktiviranje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Quizzical Körper je plesno – kazališni kolektiv čije je djelovanje utemeljeno u zajedničkoj strasti za pripovijedanjem i njegovoj snazi zagovaranja društveno relevantnih tema.

Iskustva, kao i razne nacionalnosti i kontrastirajuće osobnosti članica kolektiva međusobno se nadopunjuju u djelovanju fokusiranom na pronalazak mjesta susreta neočekivanog.

Quizzical Körper - C Over? / Subscena Medika
Tagged