platite kavu stihom 2020 / julius meinl

Poetska kampanja “Platite kavu stihom” ove se godine održava na društvenim mrežama

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl “Platite kavu stihom”, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je više od tisuću ugostiteljskih objekata, a u cijelom svijetu možemo govoriti o stotinama tisuća napisanih stihova. Nažalost, zbog teške situacije izazvane korona virusom ove godine na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, kampanja se neće održati u 150 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske. Međutim, u subotu stih možete objaviti na službenom Facebook ili Instagram profilu Julius Meinl Hrvatska te kao post na svom Instagramu i označiti s #PayWithAPoem. Na taj način će se i vaš stih računati u borbi protiv nepismenosti zajedno s globalnom dobrotvornom organizacijom Worldreader.

Poetski događaj Platite kavu stihom uz poruku Svaki stih se broji ima cilj prikupljanja 100 tisuća stihova / donacija kao potporu globalnoj pismenosti. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti opismenjavanja u Etiopiji, Keniji i Indiji, zemljama koje su najviše pogođene problemima slabe pismenosti, a iz kojih potječe Julius Meinl kava.

StayHome #PayWithAPoem

Zašto ne biste, na trenutak, zaboravili na emojije, savršeno filitrirane fotografije i gifove? Zašto ne biste emotikone pretvorili u prave emocije? U vremenima kada nam je empatija prijeko potrebna, kada će iskrene emocije, briga za drugoga i društvena odgovornost postati najvrjednija valuta, ove godine, u subotu 21. ožujka, na Međunarodni dan poezije, ostanite doma, inspirirajte se Julius Meinl šalicom kave ili čaja i otkrijte poetsku snagu riječi.

Čekamo vas online, jer svaki stih se broji!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -