predstava "u mojoj glavi" - kazalište mala scena - 2020

Pedeseta izvedba predstave za tinejdžere o mentalnom zdravlju “U mojoj glavi”

U Tjednu psihologije koji se u Hrvatskoj obilježava 13. godinu za redom, pedesetu izvedbu imat će predstava za tinejdžere o mentalnom zdravlju “U mojoj glavi”. Predstava “U mojoj glavi” premijerno je izvedena u rujnu 2018., a svoju pedestu izvedbu obilježit će nepunih godinu i pol kasnije – u petak, 21. veljače 2020. godine u 19 sati u Kazalištu Mala scena, krajem 13. Tjedna psihologije koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj! “U mojoj glavi” četvrta je zajednička predstava redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat, a bavi se mentalnim zdravljem.

Već dobro uigrani autorski dvojac uvijek bira aktualne teme pa su tako do sad u svojim predstavama obrađivale gubitak, utjecaj tehnologije na svakodnevni život i prekomjernu konzumaciju alkohola među tinejdžerima.

Predstava U mojoj glavi je autorski projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti. Predstava je uvrštena u projekt Osjećam koji u suradnji s Gradom Zagrebom provodi umjetnička inicijativa BoliMe te u programe dva festivala (20. Bitef Polifonija i 22. ASSITEJ festival), dva stručna simpozija (3. Stručni simpozij Mladi i mentalno zdravlje i 3. Znanstveno – umjetnički simpozij dramske pedagogije) i dvije manifestacije (2. Zagreb MentalFest i 9. Rijeka psihologije).

O predstavi “U mojoj glavi”

Predstava U mojoj glavi je priča o Borni i Vanji, dvoje tinejdžera. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom i ne zna se nositi sa stresom. Postaje tjeskoban i dobija napadaje panike. Vanja se aktivno bavi sportom i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije, a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je veselile, postaje bezvoljna, nema energije, ne može spavati, obuzima ju depresija.

Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći. Kad slomimo ruku, dobijemo upalu pluća ili bilo koju drugu fizičku bolest idemo liječniku. Ali kad nas boli negdje unutra, ne znamo ili ne želimo potražiti pomoć …

U predstavi igraju Andrej Kopčok, Marijana Matoković i Selma Mehić. Ostatak autorskog tima čine skladatelj Darko Horvat, kostimografkinja Lucija Prstec Smolčec te scenografkinje Ana Rimac i Matea Lemac.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged