partibrejkers | foto: brian rašić | 2023.

Partibrejkers ponovo nastupaju u Tvornici kulture i to u subotu, 14. listopada 2023. godine!

Partibrejkers i rokenrol vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture! Nakon više od godinu i pol od samostalnog koncerta u Šubićevoj i nešto više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, omiljeni i kultni beogradski rokeri u subotu, 14. listopada 2023. godine, donose nezaustavljivu žestinu, distorzije i nezaboravne stihove pred zagrebačku publiku! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura potražite u Tvornici kulture. Napomenimo da će cijena ulaznice na dan koncerta, ako koja ostane, iznositi 20 eura.


Podsjtimo, Partibrejkersi su prošle, 2022. godine, proslavili 40 godina svog djelovanja. A tijekom ta četiri desetljeća postali su sinonimom za rokenrol. Iskrene, sirove i žestoke svirke njihov su zaštitni znak, a njihovi su stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rokenrola i glazbe uopće. S impresivnim brojem koncerata u nogama, Partibrejkers još uvijek jednakom snagom i energijom sa svojom vjernom publikom dijele svoju glazbu i emocije te pune klubove i koncertne dvorane.

Skupina je to čija je biografija tijekom desetljeća djelovanja, unatoč preprekama i razilaženjima benda te promjenama u postavi dokazala kako je rokenrol jači od života. Bogata je diskografija iznjedrila mnoštvo hitova i klasika koji su postali važnim značajkama svog vremena. A njihovi stihovi su postali svakodnevnim parolama i dijelom opće kulture.

Iza ovog kultnog benda je bogata diskografija

Hitovi su se iskristalizirali 1985. godine s prvim albumom Partibrejkers. A niz se nastavio izdanjima Partibrejkers II (1988.) te Partibrejkers III (1989.). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje Zabava još traje (1992.) te albume Kiselo i slatko (1994.) i Ledeno doba (1997.). Objavili su i dvije kompilacije – Najbolje od najgoreg (1996.) i San i java (1999.). Uslijedili su Gramzivost i pohlepa (2002.), Sloboda ili ništa (2007.) i Krš i lom (2010.). Dodajmo da su Partibrejkersi svoje posljednje studijsko izdanje objavili 2015. godine, album Sirotinjsko carstvo.

Isti, posebni, slobodni i samo svoji, Partibrejkers ovog listopada donose zvuk rokenrola, zarazne riffove i divlje ritmove u Tvornicu. Kreni prema meni, Sit gladan, Ako si…, Stoj, Džoni, Ti moraš biti moja, Lobotomija, Hoću da znam, Zemljotres, Hipnotisana gomila i druge pjesme Partibrejkersa vječne su i bez roka trajanja. A svirat će ih u Tvornici kulture u subotu, 14. listopada 2023. godine i to Ludo i brzo. Više o ovom kultnom beogradskom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO SPOT: Partibrejkers – Hoću da znam

Tagged