ozric tentacles | 2024.

Ozric Tentacles, britanske space-prog-rock legende, vraćaju se po peti put u Močvaru i to u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine

Britanske space-prog-rock legende Ozric Tentacles vraćaju se u Močvaru u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine. Zaplovite psihodeličnim vodama koje će donijeti ovaj kultni bend na njihovom petom Močvarnom tripu! Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Svoju early bird ulaznicu možete kupiti po cijeni od 25, dok će joj cijena u pretprodaji iznositi 30 eura. I dodajmo, predgrupa je bend Silas & Saski. Ovaj onozemaljski duo čine jedinstveni klavijaturist Ozric Tentaclesa Silas Neptune i eterična pjevačica, gitaristica i flautistica Saskia Maxwell.

Ovaj glazbeni entitet nastao je 1984. godine, snažno naslonjen na nasljeđe psihodeličnih rock bendova poput Hawkwinda i eksperimentalnih fusion jazz-rock majstora Gong. Zahvaljujući jedinstvenoj i vrlo produktivnoj četrdesetogodišnjoj glazbenoj karijeri započetoj uz vatru Stonehengea, Ozric Tentacles postali su prava glazbena institucija, objavivši više od 30 albuma i prodavši preko milijun nosača zvuka. I sve to bez potpisivanja ugovora s većim izdavačkim kućama!

Njihov bogati opus nosi pečat remek-djela psihodelične glazbe. A njega karakterizira space-prog-rock pristup s raznolikim utjecajima. Od duba, ambijenta, tribal elemenata do modernih žanrova poput breakbeata i drum’n’bassa. Jednostavno, Ozric Tentacles neprestano istražuju glazbene horizonte. Na svom petom koncertu u Močvari bend će nas povesti na glazbenu odiseju u svemiru. A predstavit će i hvaljeni prošlogodišnji album Lotus Unfolding, izdan u 40. godini njihovog postojanja. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Ozric Tentacles – Eternal Wheel

Tagged