ptice hrvatske i europe / priručnik za prepoznavanje ptica / udruga biom 2019

Osim knjiga, na Interliberu pogledajte ručno rađene kućice i hranilice za ptice udruge Biom

Na 42. izdanju Međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber koji se održava od 12. do 17. studenoga 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se više od 380 izlagača, a među njima i udruga Biom. Pozivamo sve da posjete štand 21 F u paviljonu 6 tijekom čitavog trajanja Interlibera, od 12. do 17. studenog. Osim priručnika “Ptice Hrvatske i Europe” – najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, prodajni asortiman će uključivati i drvene, ručno rađene kućice i hranilice za ptice te još poneko iznenađenje. Biom će na štandu predstavljati volonteri i zaposlenici udruge koji će vas informirati o našem radu i uputiti na koji se način i drugi zainteresirani mogu uključiti u zaštitu prirode kroz članstvo i volontiranje.

Osim događanja na štandu, Biomovi edukatori održat će dvije radionice naziva Raširimo krila namijenjene starijim osnovnoškolcima na Galeriji paviljona 5 u sljedećim terminima:

  • utorak, 12. studenoga, od 18 do 19 sati
  • subota, 16. studenoga, od 13 do 14 sati

Broj mjesta za sudjelovanje na radionicama je ograničen pa je rezervacija mjesta obavezna na mail adresu amra.maric@biom.hr.

Promatranje ptica – hobi koji otvara srce

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Čuli ste za birdwatching, ali ne znate što je to? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i entuzijasta i pruža neopisiv doživljaj.

U sklopu Sajma Interliber, u subotu, 16. studenoga s početkom u 10:30 sati u dvorišnom prostoru Zagrebačkog Velesajma organizirat će se promatranje ptica za građanstvo koje će voditi ornitolog Vedran Lucić.

Osigurat će se dalekozori i nekoliko priručnika za sudionike. Okupljanje je na štandu Bioma (paviljon 6, štand 21f) od 10:15 do 10:30 sati, a očekivano vrijeme trajanja promatranja ptica je 90 minuta. Napominjemo da se promatači mogu pridružiti i napustiti promatranje u bilo kojem trenutku.

O Udruzi Biom

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva.

Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -