opera "faust" - charles gounod | hnk zagreb | 03.07.2023.

Opera “Faust” igra u sklopu Opera Zagreb Festivala u zagrebačkom HNK-u u srijedu, 3. srpnja 2023. godine

Opera “Faust” koju je napisao Charles Gounod smatra se jednom od najslikovitijih romantičkih opernih djela. Mefistofelesov dar mladosti, koji je istodobno i prokletstvo Faustove duše, otkupljen je snagom ljubavi prema Margariti. Tom jednostavnom, ali i najsnažnijom životnom silom… Arhetipska priča o borbi dobra i zla koja završava apoteozom ljubavi i danas uznemiruje svakoga. I djelujući katarzično na ljudski duh. Zabilježite datum – srijeda, 5. srpanj 2023. godine i dođite na operu “Faust” u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište.

Legenda o doktoru Faustu, iscjelitelju, astrologu i alkemičaru sumnjive reputacije koji je prodao dušu Vragu kako bi, iako za kratko vrijeme, dobio sva blaga, snagu i zadovoljstva svijeta, zadobila je mitske proporcije već nakon prvoga zapisa krajem šesnaestog stoljeća. Motiv Faustove potrage za posljednjom istinom i njegovo odricanje od konvencionalnih vjerovanja postao je tema mnogih adaptacija i interpretacija tijekom nekoliko stoljeća.

Opera Zagreb Festival u trajanju od 25. lipnja do 5. srpnja 2023. godine umjetnički će obogatiti opernu sezonu zagrebačkog HNK-a. A dodajmo, ona se zaključuje premijerom opere Stanac Jakova Gotovca u petak, 30. lipnja. Također, ovaj festival opere obogatit će i turističku ponudu grada Zagreba. Naime, ljubitelji opere u 11 dana trajanja Opera Zagreb Festivala 2023 imat će priliku vidjeti neka od najzanimljivijih uprizorenja gostujućih opernih kuća. Više o operi Faust doznajte na Wikipediji.

Tagged