ohoho 2021 - festival stripa i ulične umjetnosti

OHOHO 2021 | Festival stripa i ulične umjetnosti održava se u AKC Medici od 30. rujna do 3. listopada

OHOHO festival stripa i street arta održat će se od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine u AKC Medici u Pierottijevoj 11! Autonomni kulturni centar Attack vas poziva na još jednu ediciju ovog zabavnog i kreativnog fetivala. Za posjetitelje će biti pripremljen bogat program koji će sadržavati razne promocije, izložbe i buvljak. Naravno, bit će organizirano i nezaobilazno oslikavanje zidova! Pristup svim događanjima na festivalu OHOHO je besplatan!

OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu. Svi festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – bit će usmjereni prema svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Festival je nastao u organizaciji AKC Attacka, a u suradnji sa platformom Komikaze. U 2020. godini umjetnički ga oblikuje četvero hrvatskih umjetnika. To su Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Goran Rakić Chez. Autorica vizualnoga identiteta festivala je Ivana Geček. I dodajmo, festival stripa OHOHO 2021 financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi attack.hr/ohoho-festival. A o međunarodnoj platformi nezavisnog stripa Komikaze doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi komikaze.hr.

Tagged